Indonézski záchranári vytiahli z mora sedem obetí pádu lietadla

TA3 TASR
31.12.2014 07:15

Z mora pri indonézskom ostrove Borneo zatiaľ vytiahli telá siedmich obetí nedeľňajšej nehody lietadla spoločnosti Indonesia AirAsia. Jedno z nich malo na sebe záchrannú vestu. Medzi nájdenými obeťami je zrejme aj jedna letuška. Pátranie pokračuje napriek zlému počasiu. Prvé telá už previezli do indonézskeho mesta Surabaja.

Záchranári našli veľký predmet, ktorý by mohol byť vrakom lietadla

Záchranári pátrajúci po vraku lietadla spoločnosti AirAsia, ktoré sa v nedeľu zrútilo do mora pri pobreží indonézskeho ostrova Kalimantan (Borneo), objavili pomocou sonaru pod morskou hladinou veľký tmavý predmet. Mohlo by ísť o trup havarovaného lietadla.

"Leží približne 30-50 metrov pod hladinou. Modlíme sa, aby to bolo to lietadlo, nech môžeme čo najrýchlejšie vyzdvihnúť telá," uviedol dnes podľa agentúry Reuters jeden z členov indonézskeho pátracieho tímu.

Žiadna obeť havarovaného lietadla nemala na sebe záchrannú vestu

Tatang Zaenudin, predstaviteľ zodpovedný za indonézsku pátraciu a záchrannú operáciu, už skôr informoval, že jedno z nájdených tiel malo záchrannú vestu.

Neskôr však uviedol, že sa nenašla žiadna obeť oblečená v záchrannej veste. Telo sa našlo približne o dve hodiny skôr ako vesta, opravil informáciu Tatang Zaenudin.

"Telo sme našli o 8.20 h a záchrannú vestu o 10.32 h, takže tam bol časový rozdiel. Toto je najnovšia informáciu, akú máme," uviedol pre tlačovú agentúra Reuters.

kufor.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok