Podozrivá moldavská loď odmietla pomoc, mieri do Talianska

SITA TA3
30.12.2014 15:48

Posádka nákladnej lode, ktorá v utorok zalarmovala grécke orgány pre údajnú prítomnosť stoviek migrantov a ozbrojencov, odmietla akúkoľvek pomoc a pokračuje v plavbe smerom do Talianska.

Podozrivá moldavská loď odmietla pomoc, mieri do Talianska

Podľa nemenovaného predstaviteľa gréckej pobrežnej stráže sa vyslaná fregata skontaktovala s kapitánom, ktorý ubezpečil, že jeho plavidlu nehrozí žiadne nebezpečenstvo. K lodi Blue Sky M plaviacej sa pod vlajkou Moldavska predtým Grécko vyslalo taktiež vojenský vrtuľník, pričom reagovalo na volanie o pomoc prichádzajúce údajne od osoby na palube.

Pohotovostné zložky prijali telefonát v čase, keď sa loď nachádzala pri pobreží ostrova Korfu. Volajúci hovoril, že v útrobách plavidla je vysoký počet migrantov, ktorí sú "bez vody, jedla a prikrývok". Grécka štátna televízia uviedla, že dôvodom pre poplach bola prítomnosť ozbrojencov na palube, čo však oficiálne miesta nepotvrdili. Podľa vyhlásenia vzdušných síl sa už plavidlo nenachádza v gréckych vodách. Taliansko medzičasom k lodi takisto vyslalo vojenský vrtuľník s predstaviteľmi pobrežnej stráže.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok