V prevádzke je už 50 zimných areálov

SITA TA3
30.12.2014 14:06

Lyžiarsku sezónu spustilo pre ochladenie a snehové zrážky od piatku 26. decembra dodnes 40 stredísk, v prevádzke je teda už približne 50 zimných areálov. Agentúru SITA informovala Ľubica Styková zo spoločnosti Sitour.

V prevádzke je už 50 zimných areálov
SITA

Na prvý deň lyžovačky dnes pozýva 20 stredísk. Je to napríklad Salamandra a Králiky v Kremnických vrchoch, areály Ski Makov a Bezovec, nízkotatranské strediská Tále, Vyšná Boca, Čertovica a Liptovská Teplička, ale tiež Levočská dolina, Ski Slovenská Ves alebo Valčianska dolina.

Lyžiarske podmienky sa každým dňom zlepšujú, pripomenula Styková. Približne polovica stredísk hlási veľmi dobré podmienky, v ďalšej polovici sú podmienky dobré. Snehová vrstva je zmiešaná, no väčšiu časť tvorí technický sneh. Výška snehovej prikrývky dosahuje v priemere 20 až 50 cm. Pre pretrvávajúce mrazy prevádzkovatelia naďalej pokračujú v technickom zasnežovaní. Vo všetkých strediskách je prevádzka čiastočná, najmä areály, ktoré otvárajú v týchto dňoch, majú k dispozícii ani nie polovičný počet zjazdoviek. V stredu 31. decembra na silvestrovskú lyžovačku pozývajú strediská Skicentrum Strachan v Ždiari, Drienica, Športcentrum Oščadnica aj Snowland Valčianska dolina.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok