Ganong prekvapujúco vyhral zjazd v Santa Caterine

TASR TA3
28.12.2014 16:58

Americký lyžiar Travis Ganong prekvapujúco vyhral skrátený medzisviatočný zjazd Svetového pohára v Santa Caterine. V talianskom stredisku predstihol o deväť stotín olympijského šampióna Rakúšana Matthiasa Mayera a slávil premiérový triumf v prestížnom seriáli. Tretí skončil so stratou 21 stotín domáci Talian Dominik Paris.

Ganong prekvapujúco vyhral zjazd v Santa Caterine
SITA/AP

Líder celkového poradia SP i priebežnej klasifikácie zjazdu Kjetil Jansrud sa nezmestil do najlepšej desiatky a skončil až sedemnásty. Nór však zvýšil svoj náskok pred obhajcom veľkého glóbusu Rakúšanom Marcelom Hirscherom. Ganong mal doposiaľ na konte iba jediné pódiové umiestnenie, keď v marcovom zjazde v nórskom Kvitfjelli skončil tretí.

Na trati Deborah Compagnoniovej však vypálil rybník všetkým favoritom, keď skvele zvládol najmä spodnú časť. "Bola to z mojej strany naozaj super jazda. Som veľmi šťastný, že sa mi podarilo prvýkrát v kariére vystúpiť na najvyšší stupienok. Pred štartom som nemal veľké oči. Povedal som si, že dám do toho všetko a uvidím, ako to dopadne," citovala slová Ganonga rakúska tlačová agentúra APA.

Výsledky zjazdu SP mužov v Santa Caterine:

1. Travis Ganong (USA) 1:32,42, 2. Matthias Mayer (Rak.) +0,09, 3. Dominik Paris (Tal.) +0,21, 4. Otmar Striedinger (Rak.) +0,45, 5. Romed Baumann (Ŕak.) +0,67, 6. Hannes Reichelt (Rak.) +0,78, 7. Josef Ferstl (Nem.) +0,82, 8. Johan Clarey (Fr.) +0,90, 9. Didier Defago (Švajč.) +0,98, 10. Ralph Weber (Švajč.) +1,01

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok