Silný vietor a sneženie komplikuje dopravu na viacerých miestach Slovenska

TA3
5.1.2012 12:12

Silný vietor a sneženie komplikuje život nielen ľuďom pod Tatrami, ale aj na viacerých horských priechodoch v Žilinskom kraji. Pre nákladnú dopravu sú už uzavreté Donovaly a Makov. Hasiči pre počasie ešte nemali zatiaľ žiadny výjazd.

Horský priechod Donovaly pre osobné autá už otvorili, TASR informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Vašková. Pre sneženie ho dnes totiž museli uzavrieť.
Priechod bude prejazdný, pokiaľ nenastanú problémy. Situácia na cestách sa pre nepretržité sneženie dnes neustále menila.

Ako uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Vašková, kritická situácia je na cestách v celom Banskobystrickom kraji a pokiaľ ľudia nemusia, nech ani necestujú. Ak sa vydajú na cesty, mali by byť maximálne opatrní. Niektoré úseky ciest sú neprejazdné.

Ako informoval dispečer Banskobystrickej regionálnej správy ciest z Centrálneho dispečingu Žiar nad Hronom, Kremnické Bane sú pre kamióny stále neprejazdné, osobné autá už tadiaľ môžu ísť. Rovnako aj priechod Veľké Pole je pre kamióny neprejazdný.

Horský prechod Vernár, okres Poprad, je z dôvodu nepriaznivého počasia uzavretý pre nákladnú dopravu. Z operačného strediska Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove informovali, že na mieste sa skrížil kamión.
Polícia upozorňuje vodičov, aby v danom úseku zvýšili pozornosť a prispôsobili jazdu aktuálnym podmienkam.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok