V kinách uviedli film o atentáte na Kim Čong-una

TASR
26.12.2014 07:24

V 300 kinách v celých Spojených štátoch začali vo štvrtok premietať kontroverzný film "Šialené interview", ktorý zobrazuje atentát na severokórejského vodcu Kim Čong-una. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

V kinách uviedli film o atentáte na Kim Čong-una
SITA/AP

Premiéry tejto komédie spoločnosti Sony Pictures sa v jednom z losangeleských kín zúčastnila aj dvojica jej režisérov Evan Goldberg a Seth Rogen, ktorý vo filme po boku Jamesa Franca aj účinkuje. Obaja tvorcovia filmu sa poďakovali divákom za to, že na film prišli, a týmto spôsobom vyjadrili podporu nielen im osobne, ale aj slobode prejavu.

Minulý týždeň hlavné distribučné siete v USA odmietli premietať túto spornú komédiu po tom, ako neznámi hackeri zaútočili na počítačové systémy filmového štúdia a vyhrážali sa útokom na divákov.

KĽDR film odsúdila ako agresiu, pričom vyzdvihla aktivitu hackerov, ktorí zaútočili na Sony Pictures. Zároveň však odmietla akúkoľvek angažovanosť v tejto záležitosti.

Svoju podporu premiére "Šialeného interview" vyjadril aj šéf Bieleho domu Barack Obama, ktorý už skôr nabádal spoločnosť, aby sa nenechala zastrašiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok