Prezident Kiska sa naobedoval s popradskými seniormi

TASR
24.12.2014 15:31

Vianoce v Domove sociálnych služieb (DSS) v Poprade dnes zažili netradičný sviatočný deň. Na obed tam totiž zavítal prezident SR Andrej Kiska, aby klientom zariadenia zaželal šťastné a veselé Vianoce.

Prezident Kiska sa naobedoval s popradskými seniormi
SITA

„Vianoce sú o rodine, o stretnutí sa s najbližšími, žiaľ, sú ľudia, ktorí budú počas sviatkov sami. Mali by sme preto myslieť na tých, ktorí nemali to šťastie ako my, byť cez Vianoce s tými najbližšími,“ konštatoval Kiska.

Dôchodcom sa vo svojom príhovore poďakoval za všetku prácu, ktorú počas svojho života vykonali a za to, ako vybudovali našu krajinu. Okrem toho im priniesol aj vianočný dar v podobe novej práčky. Neskôr si dal v spoločnosti asi 50-tich klientov zariadenia slávnostný obed. „Chutilo mi, bola výborná kapustnica, som zvedavý, či sa jej vyrovná tá od manželky, ktorú budem jesť doma,“ zhodnotil prezident, ktorý dnes v DSS okrem iných pozdravil aj svoju bývalú profesorku ruštiny.

Dnes ho ešte čaká príprava kapra, kapustnicu chystá jeho manželka, prídu rodičia, neskôr aj svokrovci, „takže budeme mať plný dom,“ dodal. Štedrý večer u Kiskovcov vždy začína pesničkou Tichá noc, ktorú hrá sám prezident na gitare a dcéra spieva s celou rodinou. „Potom je to už klasika, oblátky, cesnak, prípitok, dobrá kapustnica, kapor a potom príde to najdôležitejšie, Ježiško. Môj šesťročný syn sa ma čoraz podrobnejšie pýta, ako to s tým Ježiškom vlastne je,“ priblížil svoj dnešný deň Kiska.

Slovákom zaželal, aby to šťastie, ktoré nájdu pod vianočným stromčekov, v sebe nosili čo najdlhšie, ideálne počas celého roka. Štedrý deň v DSS v Poprade trávi asi 90 seniorov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok