Počas Vianoc nezabudnite ani na moslimské piesne, vyzvali nemeckí poslanci

TA3 ČTK
23.12.2014 09:38

Nemeckí poslanci vyzvali kresťanov po celej krajine, aby počas vianočných bohoslužieb zaspievali aj moslimskú pieseň.

Počas Vianoc nezabudnite ani na moslimské piesne, vyzvali nemeckí poslanci
SITA

Mali by tak vyjadriť solidaritu so spoluobčanmi vyznávajúcimi islam a zároveň odsúdiť protestné pochody hnutia Pegida (Vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu), ktoré protestujú proti moslimom a cudzincom. Informoval o tom spravodajský web časopisu Der Spiegel.

S myšlienkou prišiel poslanec Spolkového snemu za stranu Zelených Omid Nouripour. "Bol by to úžasný príklad pokojného spolužitia náboženstiev, keby sa v kostole spievala islamská pieseň a v mešite zase vianočné koleda," uviedol poslanec. Jeho stranícky kolega Thomas Funk ho v myšlienke podporil: "Potrebujeme porozumenie, úctu a toleranciu."

Nápad na vhodnú moslimskú pieseň už predstavil napríklad predseda Ústrednej moslimskej rady v Nemecku Aiman Mazyek. Mohol by ňou byť niektorý z hitov britského speváka Cata Stevensa, ktorý konvertoval na islam a vystupuje pod pseudonymom Yusuf Islam.

Cat Stevens.jpg

Spevák Cat Stevens (Yusuf Islam)

Nemeckou politickou scénou v poslednej dobe otriasajú demonštrácie organizované hnutím Pegida. Na jeho poslednom pondelkovom proteste v Drážďanoch sa zišlo niekoľko tisíc ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok