Slovan napriek prevahe prehral s Togliatti po nájazdoch

SITA TA3
22.12.2014 22:14

Hráči Slovana Bratislava prerušili trojzápasovú víťaznú sériu v Kontinentálnej lige (KHL), v pondelok prehrali s Ladou Togliatti 2:3 po samostatných nájazdoch.

Slovan napriek prevahe prehral s Togliatti po nájazdoch
SITA

Slovan bol v zápase lepším tímom, hral aktívnejšie, ale nedokázal sa presadzovať cez pozornú obranu Lady na čele s výborným brankárom Ježovom. Na strely domáci súpera jasne prevýšili. Bratislavčania po prehre zaostávajú za play-off o štyri body. Šancu na reparát majú na Štedrý deň, keď hostia Neftechimik Nižnekamsk. Togliatti ukončilo sériu štyroch prehier.

Slovan nastúpil proti Togliatti s piatimi obrancami, keďže Ján Brejčák mal zdravotné problémy. Počas zápasu sa zranil aj Ivan Baranka a v obrane musel naskakovať Tomáš Surový. Do zostavy sa po päťzápasovej pauze zavinenej zranením vrátil Ladislav Nagy. 

Kontinentálna hokejová liga (KHL) - pondelok: 
HC Slovan Bratislava - Lada Togliatti 2:3 po sam. nájazdoch (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0, 0:1)
Góly: 3. Surový (A. Šťastný, Vondrka), 53. Netík (Sersen) - 13. Valujskij (Romanov, Golubev), 50. A. Streľcov (F. Fiodorov) 
Vylúčení: 4:7 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Gusev, Odiňš - Koršak, Černyšov, 10 055 divákov 

Zostavy:
Slovan: Janus - Štajnoch, Sersen, Luža, Baranka, Starosta - Netík, Tičar, Jeglič - Bartovič, V. Nedorost, L. Nagy - Hudáček, Murley, Ölvecký - A. Šťastný, Surový, Vondrka - 28. Kudrna 
Togliatti: Ježov - Hunkes, Barancev, D. Vorobiov, Romanov, Šukalov, Ogurcov, K. Sloboda, Ďakov - Golubev, J. Petrov, Černikov - Bočarov, Nikitenko, Valujskij - Šenfeld, Zaťovič, G. Belousov - A. Streľcov, V. Streľcov, F. Fiodorov 

V 59. sekunde zápasu preveril ako prvý Ježova navrátilec do zostavy Ladislav Nagy. V 3. min vybojoval Vondrka pri mantineli puk, našiel medzi kruhmi Surového, ktorý otvoril skóre. Hral sa upracovaný hokej, oba tímy sa snažili neurobiť chybu, Slovan bol aktívnejší a Janus dlho bez vážnejšieho zákroku.

Od polovice prvej tretiny hrala Lada dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov, Surový trikrát zblokoval pokusy o strelu, ale 24 sekúnd pred naskočením Baranku s Nedorostom sa pred bránkou najlepšie zorientoval Valujskij a vyrovnal. Slovanu nevychádzala hra v početnej výhode, v závere prvej tretine nevyužil ani minútovú možnosť o dvoch hráčov.

Obraz hry sa nemenil ani v druhej tretine. Slovan sa snažil a jeho strelci zvádzali súboje s brankárom Ježovom. Domáci hrali od polovice zápasu len so štyrmi obrancami, do defenzívy sa po odstúpení Baranku postavil aj Surový. V 28. min spálil tutovku nepokrytý Petrov, ktorý trafil rameno presúvajúceho sa Janusa. Na opačnej strane išiel sám na Ježova Tičar, ale úspešnejšie zo súboja vyšiel brankár ruského tímu.

V tretej tretine sa hral útočný hokej s viacerými šancami na oboch stranách. Vo väčšej permanencii bol už aj Janus. V polovici tretej dvadsaťminútovky sa radovali hostia druhýkrát, keď sa zblízka presadil A. Streľcov. Pre domácich to bola studená sprcha, ale naďalej sa snažili ohrozovať bránku súpera.

Janus ukázal rýchlosť svojej lapačky v 53. min pri pokuse Petrova. Po znovuotvorení vypálil na opačnej strane z vrcholu ľavého kruhu Netíka a vyrovnal. Slovan sa stále snažil strhnúť výsledok na svoju stranu, v závere riadneho hracieho času nevyužil ani šiestu presilovku.

V predĺžení nepustili brankári za svoj chrbát ani jeden puk a rozhodli samostatné nájazdy, v ktorých strhol výhru na stranu J. Petrov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok