Vodič v Dijone vrážal do chodcov a kričal pri tom "Alláhu akbar"

TASR TA3
22.12.2014 07:47

Francúzska polícia zatkla v nedeľu večer muža, ktorý v meste Dijon s výkrikmi "Alláhu akbar" (Boh je najväčší) zámerne autom vrážal do chodcov a dvoch z nich vážne zranil. S odvolaním sa na miestne úrady o tom informovala agentúra Reuters.

Len v sobotu policajti v meste Joué-les-Tours v strednom Francúzsku zastrelili muža, ktorý kričiac rovnaké slová a arabčine vtrhol na policajnú stanicu a nožom zranil troch policajtov.

Vodič z Dijonu, podľa správ štyridsiatnik, vrazil autom do skupín chodcov v piatich častiach mesta pred tým, ako ho zadržali a odviedli na vypočúvanie, uviedol hovorca ministerstva vnútra v televízii BFM TV.

Zranenia utrpelo 11 ľudí, z nich dvaja vážne, nie sú však v ohrození života, informovali miestni predstavitelia.
Podľa výpovedí svedkov sa vodič tiež odvolával na "deti Palestíny", uviedol hovorca ministerstva. Dodal, že vyšetrovatelia zatiaľ nestanovili motív páchateľa ani to, či je duševne chorý, ako to zaznelo v niektorých správach.

Francúzsko je v stave vysokej pohotovosti pred útokmi islamských extrémistov po výzvach militantnej skupiny Islamský štát (IS), aby napádali krajiny zúčastňujúce sa na Spojenými štátmi vedených náletoch na pozície IS v Iraku.

Vodič dodávky v meste Nantes zámerne narazil do ľudí

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok