Útočník v New Yorku zastrelil dvojicu policajtov, potom sa zabil

TA3 TASR
21.12.2014 08:05

Dvaja príslušníci newyorskej polície prišli o život počas služby, keď na nich v sobotu začal v Brooklyne strieľať neznámy muž. Oznámila to dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na miestnu políciu a médiá.

K útoku došlo v sobotu popoludní miestneho času v prevažne černošskej štvrti Bedford-Stuyvesant v mestskom obvode Brooklyn.

Podozrivým z útoku je 28-ročný černoch Ismaaiyl Brinsley, ktorý po čine ušiel do neďalekej stanice metra, kde si strelil do hlavy.

Komisár newyorskej polície William Bratton podľa agentúry AP uviedol, že páchateľ sa priblížil k označenému policajnému autu, k oknu spolujazdca, a bez varovania spustil streľbu. Policajti Liu Wenjin a Raphael Ramos boli zasiahnutí do hlavy.

Bratton konštatoval, že jeho kolegovia boli "jednoducho zavraždení". Podozrivý podľa neho pred vraždou postrelil v meste Baltimore svoju expriateľku a z jej účtu na Instagrame odkázal: "Toto môže byť môj posledný príspevok." K tomu bol pripojený obrázok striebornej pištole. Príspevok kladne ohodnotilo vyše 200 ľudí.

Podľa zdrojov agentúry AP podozrivý napísal, že jeho čin bude odplatou za smrť Erica Garnera, černocha, ktorého v júli pri zatýkaní pomocou nepovoleného chvatu usmrtil policajt.

Podľa agentúry Reuters išlo o prvé zastrelenie policajtov v New Yorku za posledné tri roky. Newyorská polícia sa v posledných týždňoch dostala pod silný tlak hlavne zo strany afroamerickej verejnosti. Stalo sa tak po tom, ako sa veľká porota rozhodla neobviniť policajta, ktorý usmrtil neozbrojeného Garnera, podozrivého z nelegálneho predaja cigariet.

Americký prezident Barack Obama útok odsúdil. Vyhlásil, že policajti "si zaslúžia našu každodennú úctu a vďačnosť", informovala dnes agentúra Reuters.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok