Slováci nenadchli v Arose a prehrali s Bielorusmi

SITA
19.12.2014 18:29

Slovenská hokejová reprezentácia prehrala vo svojom úvodnom vystúpení na turnaji Arosa Challenge vo Švajčiarsku s výberom Bieloruska 1:2.

Slováci nenadchli v Arose a prehrali s Bielorusmi
SITA

Zverenci Vladimíra Vůjtka nepredviedli v piatok podvečer ideálny výkon, ich hre chýbala väčšia agresivita i nápaditosť pri zakončovaní či kombináciách. Mužstvo sa nevyhlo chybám, viazol prechod do útoku. Húževnatí a obetavo hrajúci Bielorusi aj vďaka nedisciplinovanosti Slovákov prevzali od druhej časti hry iniciatívu a z aktivity vyťažili aj góly. Rovnakým pomerom vyhralo Bielorusko nad Slovenskom v Arose aj pred rokom.
Premiéru v národnom tíme SR absolvoval Andrej Kudrna. Michel Miklík strelil pätnásty gól v slovenskej reprezentácii, zo súčasného výberu je najlepším strelcom. Miklík iba skorigoval výsledok na konečných 1:2.

Slovensko nevyhralo nad Bieloruskom od 12. apríla 2013, od tohto dátumu prehralo so súperom už štvrtýkrát. Po piatku je bilancia zo vzájomných stretnutí naďalej v prospech Slovenska (25 zápasov, 14 víťazstiev, 1 remíza, 10 prehier, skóre: 66:41). Vůjtkovi zverenci sa v sobotu predstavia v zápase o 3. miesto proti neúspešnému zo súboja Švajčiarsko - Nórsko. Ak to budú Švajčiari, súboj sa začne v Arose o 16.15 h, v prípade Nórov o 20.15 h. 

Výsledok - piatok: 
Slovensko - Bielorusko 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Góly: 57. Miklík (Viedenský) - 27. Nogačov, 51. Kislyj (Stas) 
Vylúčení: 7:4 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Vinneborg (Švéd.), Wehrli - Ambrosetti, Wust (všetci Švaj.), 357 divákov 

Zostavy:
Slovensko: J. Hudáček - Graňák, K. Sloboda, Marek Ďaloga, J. Mikuš, Starosta, Čerešňák, P. Mikuš, Štajnoch - Miklík, Viedenský, Tybor - Lapšanský, Dravecký, Cingeľ - T. Marcinko, L. Hudáček, Kudrna - Vandas, A. Šťastný, Lušňák 
Bielorusko: Goriačevskich - Korobov, Denisov, Lisovec, Šinkevič, Stasenko, Nogačov, Kaznadej, Goroško - Gavrus, Kislyj, Stas - A. Stepanov, Kulakov, Andriuščenko - Kovyršin, A. Pavlovič, Jefimenko - Volkov, Drozd, Razvadovskij 

Už v prvej minúte sa dopustili Bielorusi technického priestupku a za zlé striedanie išli do štyroch. Slovákom však presilovka vôbec nevyšla, chýbala streľba a väčší tlak. Streľba bola v prvej časti hry slabinou oboch tímov a brankári mali minimum zásahov. V 8. min Goriačevskich vychytal v prečíslení Viedenského. Bielorusi postupne vyrovnali hru a aj oni si vypracovali strelecké možnosti. Slovákom chýbala väčšia agresivita pred oboma bránkami, v defenzíve sa dopúšťali chýb. Bielorusi dobre čistili priestor pred Goriačevskichom, blokovali strely a veľa toho súperovi nedovoľovali.

V 21. min sa do dobrej príležitosti tlačil Tybor, jeho nahodenú prihrávku pred bránku na Miklíka však obrana zblokovala. Húževnatí Bielorusi zásluhou nedisciplinovanosti Slovákov prevzali zápas do svojich rúk. Z troch presiloviek po sebe vyťažili v 27. min gól. Tiesnený Štajnoch vyhadzoval bekhendom puk od zadného mantinelu stredom, medzi kruhmi ho zachytil Jevgenij Nogačov a tvrdou strelou pod hornú žŕdku otvoril skóre. Slováci sa dostávali do streleckých možností len ojedinele, Bielorusi boli aktívnejší a nebezpečnejší. V 35. min trafil Tybor iba spojnicu bránkovej konštrukcie. V závere druhej časti hry to nebezpečne skúšal Tomáš Starosta.

V tretej časti hry po chybe Graňáka pri presilovke podržal mužstvo Július Hudáček, ktorý zlikvidoval nájazd Drozda. Slováci boli o niečo aktívnejší ako v druhej časti hry, ale na pozorného Goriačevskicha nevedeli nájsť recept. V 51. min využili Bielorusi aj druhú presilovku, Hudáčka prestrelil Kislyj. Bielorusi hrali v pohode, Slováci mali problémy a viac vzruchu bolo pred Júliusom Hudáčkom. V 57. min vybojoval za bránkou Viedenský stratený puk a Miklík prestrelil spomedzi kruhov bieloruského gólmana - 1:2. Na výsledku už nič nezmenila ani stosekundová power-play slovenského tímu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok