Prokurátor zrušil obvinenie exkonateľa MH Development Košeckého

TA3 SITA
17.12.2014 12:39

Prokurátor zrušil obvinenie Ľudovíta Košeckého, ktorý si ako bývalý šéf štátnej firmy MH Development, mal za štátne peniaze nechať preplácať pokuty a podozrivo prenájimať auto. Obvinený bol z trestného činu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Ako prvý o tom informoval portál Aktuálne.sk.

Prokuratúra zrušila obvinenie bývalého konateľa obchodnej spoločnosti MH Development Ladislava K. Pre portál Aktuálne.sk to potvrdil hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Oliver Janíček. Ako pripomína portál, Ladislav K. sa dostal do problémov pre pokuty, ktoré si nechal preplatiť zo štátneho, zvláštny prenájom auta a čudné faktúry. Šéf rezortu vnútra Robert Kaliňák v novembri na tlačovej besede oznámil, že polícia Ladislava K. obvinila z prečinu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku.

„Prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava na podklade sťažnosti obvineného zrušil uznesenie vyšetrovateľa Národnej protikorupčnej jednotky, ktorým bolo Ladislavovi K. vznesené obvinenie pre prečin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku ako predčasne vydané, bez náležitého objasnenia všetkých skutkových okolností,“ informoval portál Janíček. Vyšetrovateľ má teraz podľa pokynu prokurátora znovu konať a rozhodnúť.

Na celú kauzu upozornil nezaradený poslanec a podpredseda strany Sieť Miroslav Beblavý. Ten inicioval mimoriadnu schôdzu a žiadal aby fungovanie spoločnosti pod vedením Ladislava K. preveril aj Najvyšší kontrolný úrad. Pre tento prípad Ladislav K. skončil na čele MH Development a minister hospodárstva Pavol Pavlis informoval aj o výmene členov dozornej rady.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok