Slovenské hádzanárky švédske favoritky neprekvapili

TASR SITA
16.12.2014 21:56

Slovenské hádzanárky sa vo svojom predposlednom vystúpení na ME o senzáciu nepostarali. So Švédkami podľa očakávania prehrali v Záhrebe 22:31, keď ich o lepší výsledok pripravili zbytočné technické chyby i tri nepremenené sedmičky.

Slovenské hádzanárky švédske favoritky neprekvapili
TASR

Hádzanárska reprezentácia žien Slovenska zostáva aj po utorku bez bodového zisku vo štvrťfinálovej fáze na XI. majstrovstvách Európy v Chorvátsku a Maďarsku. Zverenky trénera Dušana Poloza utrpeli na turnaji štvrtú prehru, keď tentoraz podľahli v Záhrebe Švédkam 22:31 (11:17). Slovenky štvrťhodinu pred koncom súboja s najofenzívnejším tímom na šampionáte (podľa počtu strelených gólov) ešte živili nádej na tesný výsledok (18:23), ale v zostávajúcom čase sa nepostarali o jeho výraznejšie zdramatizovanie. Tím SR je v tabuľke II. skupiny hlavnej fázy naďalej na poslednom 6. mieste. Slovenské hráčky zakončia svoje účinkovanie na šampionáte v stredu duelom proti Nemkám (od 18.00 h), v ktorom potrebujú zabrať, aby skončili lepšie ako na konečnej 12. priečke, čím by si zaistili nasadenie do I. koša pred nedeľňajším žrebom II. fázy kvalifikácie MS 2015.

Výsledok - utorok - štvrťfinálová fáza - II. skupina (Záhreb/Chor.):

Slovensko - Švédsko 22:31 (11:17)

Zostava a góly SR: Gubiková, Ž. Tóthová, Súlovská - Czanik, Horňáková 1, Jakubisová 2, Súkenníková 3, R. Bíziková 2, Blažeková, Dubajová, Beňušková, S. Szarková 7, Rajnohová 5, Trehubová 2, Kertészová, Michnová 
Najviac gólov za Švédsko: Gulldénová 8/5, Odénová 5 
Pok. hody: 3/0 - 6/6, vylúčené: 2 - 5, rozhodovali: Horváth a Marton (obaja Maď.), 300 divákov 

Na prvý gól čakali diváci v riedko zaplnenej Zagreb Arene do 3. min. Dali ho Švédky, ktoré vzápätí pridali ďalšie dva. Až v 6. min potešila Jakubisová (1:3) skupinu slovenských priaznivcov, ktorí dávali o sebe vedieť a napriek nepriaznivému stavu vytrvalo povzbudzovali tím trénera Poloza. V 8. min sa Szarková prvýkrát presadila na šampionáte (2:3), ale na konci úvodnej desaťminútovky zaostávali Slovenky o štyri góly (2:6). Szarková bola pri chuti a znížením na 5:8 v 14. min skórovala už štvrtýkrát. Tréner SR sa striedaniami snažil pribrzdiť švédske družstvo, ale severanky kontrolovali vývoj a postupne zvyšovali svoj náskok na 17:10. Tesne pred prestávkou Súkenníková z prvej úspešnej slovenskej kontry v dueli stanovila polčasový výsledok na 11:17.

Slovenkám vyšla presilovka, keď Súkenníková dovma gólmi v 43. min skorigovala na 16:22. Vzápätí mala možnosť skórovať tretíkrát v krátkom časovom odstupe, ale jej snahu o lob zmarila švédska hráčka v rozlišovacom drese Robertsová, ktorá bola na palubovke namiesto brankárky. Na rozdiel piatich gólov sa slovenské hráčky dostali po delovke Szarkovej - 18:23 v 47. min a švédska lavička si zobrala oddychový čas. Beňušková a Szarková potom neuspeli z pokutových hodov a Švédky zo stavu 19:24 odskočili na 20:29 v 57. min. Strieborné medailistky z roku 2010 napokon zvíťazili 31:22 a naďalej sú na ME 2014 nezdolané.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok