Rusi pošlú Ukrajine konvoj s darčekmi, v poslednom boli podľa Kyjeva žoldnieri

TA3 TASR
15.12.2014 10:32

Ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie začalo pripravovať ďalší, v poradí už desiaty humanitárny konvoj pre obyvateľov vojnou postihnutej východnej Ukrajiny. V tom poslednom, deviatom, podľa Kyjeva priviezli ruských žoldnierov.

Rusi pošlú Ukrajine konvoj s darčekmi, v poslednom boli podľa Kyjeva žoldnieri
SITA/AP

Moskva: Pošleme aj darčeky

"Konvoj bude sformovaný v nadchádzajúcich dňoch a potom sa vydá na cestu," uviedol dnes pre agentúru TASS hovorca rezortu pre mimoriadne situácie Alexandr Drobyševskij. Konvoj bude podľa jeho slov obsahovať aj novoročné darčeky.

Do Rostovskej oblasti, ktorá hraničí s Ukrajinou, dorazia nákladné autá s humanitárnou pomocou z Uralského, Povolžského, Severozápadného, Južného a Centrálneho federálneho okruhu, spresnil Drobyševskij.

Predchádzajúcich deväť konvojov dopravilo pre obyvateľov ukrajinskej Doneckej a Luhanskej oblasti od 11. augusta vyše 12.000 ton pomoci - potravín, liekov, stavebného materiálu a ďalších nevyhnutných vecí.

Kyjev: V ostatnom konvoji boli žoldnieri

V meste Krasnyj Luč vo východoukrajinskej Luhanskej oblasti sa sformoval nový prápor, ktorý tvoria prevažne ruskí žoldnieri, citovala dnes agentúra Ukrinform Dmytra Tymčuka - koordinátora zoskupenia Informačný odpor.

Podľa neho žoldnieri pricestovali do oblasti v deviatom "humanitárnom konvoji", ktorý vyslala Moskva. V prápore pôsobí len niekoľko zástupcov miestnej populácie, konštatoval Tymčuk na svojej facebookovej stránke.


Deviaty humanitárny konvoj ruského ministerstva pre mimoriadne situácie dorazil do miest Luhansk a Doneck 12. decembra, informovala agentúra TASS.


Podľa rezortu vyše 80 nákladných áut s vyše 800 tonami pomoci dopravilo do Luhanska najmä potraviny a výbavu pre sociálne zariadenia. Do Donecka dopravilo vyše 50 nákladiakov viac ako 400 ton pomoci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok