Velez-Zuzulová v slalome v Aare trinásta

SITA
13.12.2014 14:31

Velez-Zuzulová si pripísala ďalších 20 bodov do hodnotenia SP v slalome a o jednu priečku vylepšila svoje umiestnenie z úvodného slalomu sezóny vo fínskom Levi.

Velez-Zuzulová v slalome v Aare trinásta
SITA/AP

Celkovo má na konte 38 bodov a v najtočivejšej disciplíne jej v sezónnych bojoch o krištáľové glóbusy patrí 18. pozícia. Velez-Zuzulová pre zranenie kolena vynechala druhý slalom sezóny v americkom Aspene.

Víťazkou v Aare sa stala domáca pretekárka Maria Pietiläová-Holmnerová, pre ktorú to bol tretí triumf v pretekoch Svetového pohára a druhý slalomový. Druhá skončila s odstupom 6 stotín sekundy skúsená Slovinka Tina Mazeová, ktorá si poistila suverénne vedenie vo Svetovom pohári. Na pomyselný bronzový stupienok vystúpila ďalšia Švédka Frida Hansdotterová (+0,32).

Tridsaťročná Slovenka žijúca vo Francúzsku Velez-Zuzulová absolvovala vzhľadom na tréningový výpadok po napokon odloženej operácii menisku kvalitné 1. kolo, keď za najrýchlejšou - domácou pretekárkou Mariou Pietiläovou-Holmnerovou - zaostala o necelú sekundu (+0,97). V druhom kole to Velez-Zuzulová nakopla od prvých bránok a agresívnou jazdou si získala na prvom medzičase takmer polsekundový náskok. V strednej časti však prišli drobné zaváhania a vyhodenie z rytmu, čo v súčte znamenalo v čase prejazdu cieľom 3. miesto a napokon konečnú 13. priečku s odstupom 1,46 s za víťaznou Pietiläovou-Holmnerovou.

Slalomovou líderkou SP je Švédka Frida Hansdotterová s náskokom 11 bodov pred Mazeovou. Preteky v Aare boli náhradou za francúzsky Courchevel, kde organizátori vzhľadom na teplé počasie nedokázali pripraviť trať na zodpovedajúcej úrovni. 

Svetový pohár v alpskom lyžovaní - Aare (Švéd.):

Slalom žien (1.+2. kolo): 1. Maria Pietiläová-Holmnerová (Švéd.) 1:43,65 min, 2. Tina Mazeová (Slovin.) +0,06 s, 3. Frida Hansdotterová (Švéd.) +0,32, 4. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,34, 5. Michaela Kirchgasserová (Rak.) +0,71, 6. Chiara Costazzová (Tal.) +0,76,... 13. Veronika Velez-Zuzulová (SR) +1,46

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok