Hantuchová do semifinále bez boja, S.Williamsová odstúpila

TASR, TA3
4.1.2012 11:53

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová postúpila bez boja do piatkového semifinále dvojhry na turnaji WTA v austrálskom Brisbane. Jej štvrťfinálová súperka Američanka Serena Williamsová totiž odstúpila z turnaja pre zranenie ľavého členka, ktoré utrpela v stredu v zápase 2. kola proti Srbke Bojane Jovanovskej.

Semifinálovou protivníčkou Hantuchovej bude víťazka duelu medzi piatou nasadenou Belgičankou Kim Clijstersovou a Češkou Ivetou Benešovou. Zverenka talianskeho trénera Claudia Pistolesiho má v metropole štátu Queensland už teraz istú prémiu 31.000 USD a 200 bodov do svetového rebríčka WTA.

Serena Williamsová sa v duelu s Jovanovskou zranila za stavu 5:3 v druhom sete, keď podávala na víťazstvo v zápase. Američanka sa snažila vrátiť loptičku, ktorú jej Srbka dala do protipohybu, no pošmykla sa, vyvrtla si členok a zostala niekoľko minút ležať na dvorci s bolestivou grimasou v tvári. Po ošetrení a zatejpovaní zraneného miesta napokon zápas dotiahla do víťazného konca, keď za stavu 5:4 premenila pri podaní Jovanovskej prvý mečbal.

Serena Williamsová pred absolvovaním lekárskych vyšetrení ešte verila, že proti Hantuchovej bude môcť nastúpiť. "Snažím sa myslieť pozitívne. Dúfam, že všetko bude o.k. a vo štvrtok nastúpim na štvrťfinále proti Daniele Hantuchovej. Nemôžem to však teraz povedať so stopercentnou istotou. Uvidíme, ako sa budem cítiť, keď ráno vstanem. Zdravie je pre mňa na prvom mieste. Ak by som mala problémy s pohybom, budem to mať vo štvrťfinále ťažké, pretože Daniela je kvalitná hráčka," povedala pre akreditované médiá S. Williamsová, ktorá však napokon musela z turnaja odstúpiť.

"Lekárske vyšetrenia potvrdili, že mám výron v ľavom členku a v Brisbane nemôžem pokračovať. Musím si dať niekoľkodňovú pauzu a uvidím, ako sa budem cítiť. Stále verím, že budem môcť štartovať na úvodnom grandslamovom turnaji roka Australian Open v Melbourne," citovala slová S. Williamsovej agentúra AP. Pre bývalú svetovú jednotku bol turnaj v Brisbane prvým od septembrovej prehry s Austrálčankou Samanthou Stosurovou vo finále US Open.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok