Sklamaný Bartečko: Je to situácia s akou som sa ešte nestretol

TASR
4.1.2012 11:49

Tesne pred koncom uplynulého roka sa vedenie slovenského zástupcu Kontinentálnej hokejovej ligy HC Lev Poprad rozhodlo z ekonomických dôvodov ukončiť spoluprácu so štvoricou hokejistov.

Sklamaný Bartečko: Je to situácia s akou som sa ešte nestretol
SITA

Táto správa zasiahla všetkých hráčov ako blesk z jasného neba a kapitán "levov" Ľuboš Bartečko priznal, že sa s takouto situáciou vo svojej hokejovej kariére ešte nestretol. Tvrdí, že odchod hráčov znamená pre mužstvo citeľnú stratu, no na druhej strane ho teší, že si mladí hráči môžu zahrať v najkvalitnejšej lige v Európe.

Klub sa rozlúčil s obrancom Tomášom Kloučekom a útočníkmi Stanislavom Balánom, Ladislavom Nagyom a Petrom Ölveckým. "Je to situácia, s akou som sa ešte nestretol. Zasiahla ma veľmi rýchlo, rovnako Laca a všetkých ostatných. Ja osobne si ju neviem vysvetliť a najhoršie na tom je, že sme proti tomu nemohli nič urobiť. Musíme ísť ďalej a vyrovnať sa s tým. Je to hrozné, pretože tí, ktorí odišli, boli moji veľmi dobrí kamaráti a všetci hráči sú z toho ohromení. Hokejový život je však taký, najmä v Rusku. Vidíme, že sa dajú robiť aj takéto veci a urobili ich. Bolí to, pretože hráči, ktorí odišli nám budú chýbať," uviedol po utorňajšom zápase Bartečko, ktorý vníma odchod hráčov za citeľnú stratu.

Chýba mu predovšetkým Nagy, ktorého pokladá za hráča s inštinktom na góly. Mužstvo sa tak vo zvyšných dueloch bude musieť spoľahnúť aj na výkony juniorov z mužstva Tatranských vlkov, ktorí však nemajú dostatok skúseností a pre niektorých bude štart v KHL premiérovým. "V boji o play off to bude ťažké, ale myslím si, že každé negatívum má nejaké pozitíva. Nakoniec sa otvorila šanca pre mladých hráčov, ktorí sa môžu ukázať a dať o sebe vedieť. Ako to však urobia, záleží na nich, nie každý mladý hráč má totiž takúto príležitosť. Verím, že to zvládnu, pretože si môžu zahrať dobrý hokej v najkvalitnejšej lige v Európe," poznamenal na margo príchodu mladíkov z MHL držiteľ zlatej medaily z MS v Göteborgu 2002.

Fanúšik popradských "levov" môže mať po odchode štyroch dôležitých hráčov dojem, že klub vzdal boj o play off. "Keby som bol fanúšik, tak by som sa na to pozeral asi takto. Myslím si, že tento klub to nerobí preto, aby skladal zbrane, pretože dané mužstvo by sa neposkladal iba na jednu sezónu. Verím, že manažment vie, čo robí a že to nechce vzdať. Ak chcú zložiť zbrane, tak nech zložia, ale ja som presvedčený, že mužstvo, ktoré tu zostalo je pripravené zabojovať do posledného zápasu a pokúsiť sa o play off. Verím, že manažment prihliadal na ekonomické dôvody, ako to deklaroval," konštatoval mnohonásobný slovenský reprezentant.

Na slová kapitána tímu nadviazal aj český hráč Jaroslav Kristek. Ten vzniknutú situáciu vníma podobne. "Tieto zmeny s nami trošku zamávali, nikto to nečakal, no musíme sa s tým ako tím vyrovnať. Máme k dispozícii mladých chlapcov, ktorí hrajú túto súťaž po prvý raz a musíme im pomôcť. Myslím si, že nehrali zle a verím, že sa budú zlepšovať. Určite ešte chceme zabojovať o play off i keď sme prišli o pár hráčov, lídrov zo základnej zostavy. Sme profesionáli a musíme sa s tým vyrovnať. Čakajú nás zápasy na ľade súperov, z ktorých by sme mohli priniesť i nejaké body. Tento trip ukáže ako na tom sme a pravdepodobne rozhodne," zamyslel sa Kristek, ktorý sa v minulej sezóne tešil zo zisku majstrovského titulu v drese HC Košice.

K danej situácii sa po utorňajšom zápase proti Spartaku Moskva vyjadril i riaditeľ komunikácie HC Lev Poprad Ján Rachota. "Kluby KHL na konci decembra vždy hodnotia sezónu a rozhodujú sa o tom, či jednotliví hráči naplnili očakávania, ako aj či hrajú v danom pomere cena-výkon. Z tohto dôvodu sme rozhodli, pričom nie sme jediní v KHL, k 31. decembru uvoľniť spomínaných hráčov, keďže v tomto termíne je to i ekonomicky výhodnejšie. Ďalším z aspektov pri rozhodovaní bolo aj to, že naša juniorka si v MHL počína výborne a sú tam hráči, ktorí sa dostali do reprezentácie Česka a Slovenska na MS 20-ročných. Svojimi výkonmi si jednoznačne pýtajú šancu zahrať si v drese HC Lev, či už sú to Česi Sekáč, Jank alebo taktiež Mráz zo slovenskej reprezentácie, ktorý odohral na MS perfektné zápasy. Veríme, že títo hráči môžu byť platní na ľade a hrať KHL," uzavrel Rachota.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok