Deutsche Bank a Barclays čelia vyšetrovaniu obchodov s menami

SITA
11.12.2014 09:23

Bankové regulačné úrady v New Yorku vyšetrujú, či spoločnosti Deutsche Bank a Barclays Plc použili algoritmus na svojej obchodovacej platforme, aby manipulovali hodnotu výmenných kurzov.

Deutsche Bank a Barclays čelia vyšetrovaniu obchodov s menami
SITA/AP

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na informované zdroje. Finančný dozorca pre štát New York Benjamin Lawsky podľa informácií agentúry Reuters nariadil inštaláciu monitorovacieho zariadenia v spoločnosti Deutsche Bank, ktoré umožní získať viac dôkazov k údajnej manipulácii. Jedno takéto zariadenie už je v systémoch spoločnosti Barclays.

Hovorkyňa Deutsche Bank Renee Calabrová odmietla situáciu komentovať a zopakovala predchádzajúce stanovisko spoločnosti. "Deutsche Bank dostala od regulačných úradov žiadosť o informácie, ktoré sa týkajú vyšetrovania obchodov na trhu so zahraničnými menami. Banka s vyšetrovateľmi spolupracuje," povedala Calabrová. Vyšetrovacie úrady v New Yorku a spoločnosť Barclays odmietli situáciu komentovať.

Minulý mesiac americké, britské a švajčiarske úrady udelili pokutu šiestim bankám za to, že nezabránili obchodníkom v pokusoch o manipuláciu výmenných kurzov. Táto pokuta dosiahla 4,3 mld. USD. Deutsche Bank medzi týmito bankami nebola.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok