Rado Rančík sa podrobil operácii, sezóna sa pre neho skončila

TASR
10.12.2014 16:16

Slovenský basketbalista Radoslav Rančík sa v stredu podrobil operácii predného krížového väzu v kolene a sezóna sa pre neho predčasne skončila. Podkošový hráč českého šampióna ČEZ Basketball Nymburk má s ľavým kolenom chronické problémy. Na začiatku apríla absolvoval artroskopiu, po ktorej pauzoval dva mesiace a chýbal svojmu tímu v zápasoch nadstavbovej časti domácej súťaže NBL.

Rado Rančík sa podrobil operácii, sezóna sa pre neho skončila
SITA

Tridsaťpäťročný štvornásobný najlepší basketbalista Slovenska si obnovil zranenie počas rozcvičky pred októbrovým zápasom v Prostějove. "Rado má s kolenom dlhodobé problémy, ktoré sa znásobovali. V Prostějove prišlo k ďalšiemu úrazu, po ktorom sa lekári rozhodli pre operáciu. Tá ho bohužiaľ vyradí z hry až do konca sezóny," uviedol nymburský fyzioterapeut Radek Petrů pre oficiálny klubový web.

Mladší z bratov Rančíkovcov odohral v aktuálnej sezóne za Nymburk deväť duelov v troch súťažiach. V nadnárodnej VTB lige mal v piatich stretnutiach priemery 12,8 bodu, 3,6 doskoku a 2,6 asistencie na zápas. V Eurocupe dosiahol v dvoch zápasoch spolu 20 bodov a 9 doskokov, v domácej súťaži Kooperativa NBL rovnako v dvoch dueloch mal štatistiky 13,5 bodu,, 5,5 doskoku a 2,5 asistencie na zápas.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok