Futbalisti LA Galaxy vyhrali piatykrát MLS

SITA
8.12.2014 08:01

Futbalisti Los Angeles Galaxy v nedeľu piaty raz ovládli vrcholnú severoamerickú súťaž MLS (Major League Soccer). V rebríčku najúspešnejších tímov zámorskej ligy sa osamostatnili od D.C. United, keď nadviazali na víťazstvá z rokov 2002, 2005, 2011 a 2012.

Futbalisti LA Galaxy vyhrali piatykrát MLS
SITA/AP

Na domácom štadióne v Carsone uspeli nad hráčmi New England Revolution 2:1 po predĺžení a pripravili im už historicky piaty nezdar vo finále play-off.

Najužitočnejší hráč súťaže v tejto sezóne Robbie Keane potvrdil, že spomenuté ocenenie dostal zaslúžene. Práve 34-ročný írsky útočník v 111. minúte rozhodol o triumfe zverencov trénera Bruca Arenu. “Bol to náročný zápas. Na oboch stranách zohrali úlohu nervy. Nebol to náš najlepší výkon, ale na tom nezáleží. Opäť sme šampiónmi,” povedal Keane, ktorý sa s Galaxy radoval z tretieho víťazstva v MLS Cupe za ostatné štyri roky.

Pozornosť sa sústredila na 32-ročného Kalifornčana Landona Donovana, legendu futbalu v USA. S 57 gólmi najlepší strelec v histórii reprezentácie USA sa v nedeľu lúčil s aktívnou hráčskou kariérou. Stál pri štyroch celkových úspechoch Los Angeles v MLS, ďalšie dva triumfy pridal počas hosťovania v drese San Jose Earthquake. V národnom tíme má na konte 157 štartov. V Európe pôsobil v Bayeri Leverkusen a na hosťovaniach v Bayerne Mníchov a Evertone.

“Dočkal som sa rozprávkového konca. My všetci. Uznanie patrí súperovi, v mnohých ohľadoch bol lepší než my,” povedal bezprostredne po stretnutí Donovan. “Toto je posledná kapitola len v mojej hráčskej kariére. Pri futbale zostávam,” dodal vôbec prvý hráč so šiestimi trofejami za výhru v MLS. 

Výsledok - MLS Cup - nedeľa: 
Los Angeles - New England 2:1 po predĺžení (0:0, 1:1)
Góly: 52. Zardes, 111. Robbie Keane - 79. Tierny

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok