Martin po dráme zdolal Skalicu

TA3 TASR, SITA
7.12.2014 20:16

Hokejisti Martina tretíkrát v sezóne zdolali hráčov Skalice v Tipsport extralige 2014/2015, v nedeľňajšom zápase 31. kola uspeli v domácom prostredí 4:3. Ziskom troch bodov sa Martinčanka posunuli v tabuľke na 7. miesto pred Piešťany, Skalica zostala na 10. mieste s jednobodovým odstupom na deviatu Žilinu.

MHC Mountfield Martin - HK 36 Hant Skalica 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)

Góly: 14. Fujerík (Jokeľ, Smrek), 28. Illo (Jokeľ, Kolba), 29. Pokrivčák (Ďatelinka), 51. Markovič (Ďatelinka) - 16. Štumpf (Drtina, Školiak), 36. Horváth (Školiak, Štumpf), 46. Stloukal (Barák). Rozhodovali: Orolin - Korba, Rovenský, vylúčení: 4:4, presilovky a oslabenia: 0:0, 2000 divákov

Maródkou zdecimovaný Martin nastúpil bez ôsmich hráčov základnej zostavy. Úvodná desaťaminútovka súboja mužstiev z dolnej polovice tabuľky veľa hokejovej krásy nepriniesla. V 1. minúte Markovič v dobrej pozícii netrafil. Na druhej strane vyskúšali Dzubinu Klimek a Štumpf. Vedúci gól domácich však následne stal za to. V 14. minúte Fujerík zobral puk v obrannom pásme, prekorčuľoval okolo štyroch Záhorákov a zavesil. V 16. minúte sa otvorila veľká diera v martinskej obrane, Štumpf svoj nájazd premenil a vyrovnal. Záver prvého dejstva patril hosťom, ktorí zatlačili domácich do hlbokej defenzívy a Martin mohol ďakovať len brankárovi, že neinkasoval ďalší gól. Dzubina sa vyznamenal pri tutovke Stloukala v 17. minúte a chytil aj pokusy Brendla a Vaškoviča.

Druhé dejstvo začali domáci presilovkou, ale strelecky sa nepresadili. V 26. minúte Ďatelinka trafil len pripraveného Lipovského. O dve minúty neskôr sa pekne uvoľnil Illo a vrátil vedenie na martinské hokejky. O 59 sekúnd už domáci viedli dvojgólovým rozdielom. Bombu Ďatelinku Lipovský len vyrazil, no Pokrivčák obetavým hodením sa do puku zblízka dorazil. V 31. minúte pred martinskou bránkou zaváhal Brendl. Z protiútoku Markovič následne prepásol veľkú príležitosť pred Lipovským. V 34. minúte sa zasa jeho náprotivok Dzubinu poradil so strelou Vaškoviča. O dve minúty neskôr Horváth využil zaváhanie domácich a znížil na 2:3 z pohľadu hostí.

V 44. minúte stálo pri martinských hokejistoch šťastie, keď Stloukal trafil len žŕdku a potom Štumpf nevyužil svoju príležitosť na vyrovnanie. V dve minúty neskôr Markovič prepásol šancu, zato z protiútoku Stloukal vyrovnal a začínalo sa odznova. Martin bol deprimovaný a hostia boli na koni. V 50. minúte zneškodnil Chylovu strelu Dzubina. O minútu neskôr pri hre 4 proti 4 sa konečne presadil Markovič a vrátil vedenie domácim. V 56. minúte Martin podržal Dzubina po umiestnenej strele Brendla. Domáci už záver zvládli a nakoniec sa tešili z cenného víťazstva.

Hlasy:

Jaroslav Török, tréner Martina: "Sme šťastní, že sme v tomto šesťbodovom zápase uspeli. Psychicky to bol veľmi ťažký duel. Za stavu 3:1 sme sa v druhej tretine zbytočne uspokojili. Chýbala nám ľahkosť. Sme radi, že Markovič nakoniec rozhodol o našom triumfe. Chcem vyzdvihnúť celý kolektív na čele s vynikajúcim Dzubinom v bránke."

Štefan Mega, tréner Skalice: "Napriek prehre musím pochváliť svoje mužstvo, že sa za stavu 1:3 nepoddalo. V tretej tretine sme vyrovnali na 3:3, chlapci bojovali, korčuľovali, dostali sme sa aj do gólových šancí. Žiaľ, opäť sme doplatili na ich nepremieňanie. Naopak domáci dali štvrtý gól, ktorý rozhodol o ich víťazstve. Takto nám uteká bod po bode, prehrávame doma i vonku a stojíme v tabuľke tak, ako stojíme."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok