Zlaté Moravce chcú ísť na jar vyššie, na skúške 7 hráčov

TA3, SITA
3.1.2012 18:44

Futbalisti ViOn-u Zlaté Moravce začali v utorok popoludní ako prví z tucta corgoňligistov zimnú prípravu na jarnú časť najvyššej domácej súťaže 2011/2012.

Futbalisti ViOn-u Zlaté Moravce začali v utorok popoludní ako prví z tucta corgoňligistov zimnú prípravu na jarnú časť najvyššej domácej súťaže 2011/2012. Zverenci trénera Juraja Jarábka, ktorému asistujú Milan Ivanka a Martin Ondrejka, figurujú po jesenných osemnástich odohraných kolách na 5. mieste s 30 bodmi a majú iba trojbodové manko na lídra zo Žiliny.

"V minulom ročníku sme obsadili v lige 6. priečku, teraz sme na piatej pozícii. Naším cieľom je posunúť sa na jar aspoň o jednu priečku vyššie," uviedol pre agentúru SITA športový riaditeľ FC ViOn Milan Galaba. Tímu od Žitavy sa darí aj v domácom pohári - Slovnaft Cupe. Moravčania sú rovnako ako vlani už v semifinále, ich súperom bude v apríli úspešnejší zo štvrťfinálovej dvojice FK Senica - ŠK Slovan Bratislava. "Aj v tejto pohárovej súťaži by sme sa radi zlepšili v porovnaní s uplynulou sezónou, brali by sme účasť vo finále," poznamenal o ambíciach Zlatomoravčanov M. Galaba.

V kádri ViOn-u nastali zmeny. Zlaté Moravce opúšťajú dvaja skúsení hráči: 33-ročný stredopoliar a zároveň kapitán mužstva Peter Kuračka ako aj 28-ročný útočník Karol Pavelka. "Obaja odchádzajú do Trnavy. V prípade Kuračku sme rátali, že bude u nás do konca tohto ročníka, teda do leta. Pre Petra je však pôsobenie v Spartaku veľkou motiváciou. Pokiaľ ide o Pavelku, po dohode s trnavskými funkcionármi je Karol súčasťou výmeny. Do nášho mužstva pribudol práve zo Spartaka tiež útočník 26-ročný Ľubomír Bernáth, s ktorým podpíšeme minimálne dvojročnú zmluvu. Verím, že táto rošáda bude prospešná pre obidva kluby," skonštatoval Milan Galaba a pokračoval: "Bernáth je však ešte momentálne zranený a spolu s Petrom Farkašom a Lukášom Kováčom s nimi nateraz nemôžu v príprave tréneri zatiaľ rátať."

Do kolónky príchodov chcú funkcionári ViOn-u zapísať aj ďalšie mená. "Už dávnejšie je naším hráčom Martin Luhový z druholigového klubu FC Petržalka 1898. Na skúške v našom klube sú aktuálne Matúš Lacko z českého druholigového Znojma, ďalej bývalý hráč Trnavy Martin Husár zo Zbrojovky Brno, na próbu prišiel zo Šale aj Francúz Fabrice Numeric, tréneri privítali aj Erika Novisedláka z Považskej Bystrice i kmeňového hráča Púchova Dominika Štefúna, na jeseň účinkujúceho v druholigovej Petržalke. Prípravu s naším mužstvom začal napokon aj český futbalista z druholigového Zlína Martin Bačík ako aj Lukáš Garaj z treťoligových Vrábeľ. Z tejto sedmičky by sme radi angažovali dvoch či troch hráčov, do desiatich dní by sme mali byť v tomto smere múdrejší. V kádri sú aj naši dorastenci - brankári Školník a Boroš, stredopoliar Kajaba, útočník Mihálik i obranca Pintér, posledne menovaný sa však už na jeseň pripravoval aj s A-mužstvom," obšírnejšie referoval Milan Galaba. Zlatomoravčania budú trénovať najmä v domácich podmienkach, zopakujú si však aj účinkovanie v zimnom turnaji na umelej tráve s názvom Tipsport liga. "Zo slovenských klubov v nej budeme hrať v Česku iba my, vynasnažíme sa čo najlepšie reprezentovať slovenský futbal. V uplynulom ročníku sme obsadili výborné 2. miesto (vo finále prehral ViOn so Sigmou Olomouc 1:3, pozn.), nebolo by zlé zopakovať tento výsledok," skonštatoval prezident FC ViOn Karol Škula.

Počas zimnej prípravy odohrajú futbalisti Zlatých Moraviec spolu 12 zápasov, generálkou na jarnú časť Corgoň ligy bude pre zverencov Juraja Jarábka 18. februára duel proti maďarskému prvoligovému mužstvu FC ETO Györ.

Program prípravných zápasov FC ViOn Zlaté Moravce pred jarnou časťou Corgoň ligy 2011/2012:
7. januára: SK Sigma Olomouc (ČR-I. liga) - FC ViOn Zlaté Moravce (12.00 h) - v rámci Tipsport ligy 2012 v Brne
8. januára: FC Vysočina Jihlava (ČR-II. liga) - FC ViOn Zlaté Moravce (10.00 h) - v rámci Tipsport ligy 2012 v Brne
14. januára: FC Zbrojovka Brno (ČR-II. liga) - FC ViOn Zlaté Moravce (14.00 h) - v rámci Tipsport ligy 2012 v Brne
18. januára: 1. FC Slovácko (ČR-I. liga) - FC ViOn Zlaté Moravce (15.00 h) - v rámci Tipsport ligy 2012 v Brne
21. januára: 1. SC Znojmo (ČR-II. liga) - FC ViOn Zlaté Moravce (12.00 h) - v rámci Tipsport ligy 2012 v Brne
28. januára: FC ViOn Zlaté Moravce - TJ Sokol Dolná Ždaňa (III. liga, 12.00 h)
1. februára: FC ViOn Zlaté Moravce - FK Slovan Duslo Šaľa (III. liga, 14.00 h)
4. februára: ŠK SFM Senec (II. liga) - FC ViOn Zlaté Moravce (12.00 h)
8. februára: TJ Spartak Myjava (II. liga) - FC ViOn Zlaté Moravce (16.00 h)
11. februára: FC ViOn Zlaté Moravce - súper ešte nie je známy (12.00 h)
15. februára: FC ViOn Zlaté Moravce - MFK Dubnica (14.00 h)
18. februára (generálka na jarnú časť Corgoň ligy): FC ETO Györ (Maď.-I. liga) - FC ViOn Zlaté Moravce

Káder FC ViOn Zlaté Moravce:
Brankári: Martin Kuciak, Patrik Brezina, Martin Školník, Martin Boroš (obaja posledne menovaní sú z dorastu)
Hráči v poli: Martin Chren, Marek Janečka, Pavol Majerník, Peter Farkaš, Patrik Pavlenda, Milan Pavlovič, Martin Babic, Peter Orávik, Martin Hruška, Martin Ondrejka, Jakub Paur, Lukáš Kováč, Andrej Hodek, Andrej Brčák, Adrián Candrák, Martin Luhový, Ľubomír Bernáth, Michal Pintér

Zmeny v kádri:
Príchody: Martin Luhový (FC Petržalka 1898), Ľubomír Bernáth (Spartak Trnava)
Odchody: Peter Kuračka (Spartak Trnava), Karol Pavelka (Spartak Trnava)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok