Primátorovi Banskej Bystrice prišiel list s bielym práškom

TA3, SITA
3.1.2012 18:02

Podľa úradu verejného zdravotníctva ide o neškodnú látku. Ktorú, to ešte zisťujú.

Primátorovi Banskej Bystrice prišiel list s bielym práškom
TA3

Podozrivý biely prášok v poštovej obálke pre primátora Petra Gogolu, pre ktorý dnes v banskobystrickom mestskom úrade zasahovali bezpečnostné zložky, nie je nebezpečný antrax. Informovala o tom hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Mária Tolnayová s tým, že to, o akú neškodnú látku ide, naďalej v laboratóriách úradu vyšetrujú. K obsahu listu, ktorý bol s práškom v obálke, sa nevyjadrila s tým, že tak zrejme urobí polícia. Ešte predtým uviedla, že ide o osočujúci list. Podľa krajskej policajnej hovorkyne Petry Vaškovej zatiaľ obálku s listom nemajú k dispozícii, prípad preverujú.

Hovorkyňa banskobystrického primátora Monika Pastuchová uviedla, že primátor ani vedenie úradu nemá ambíciu viac sa k tomuto prípadu vyjadrovať. Primátor iba skonštatoval, že mu zrejme takýmto spôsobom chcel niekto zaželať šťastný nový rok.

Ako ďalej uviedla Tolnayová, od roku 2001, keď pri Regionálnom úrade verejného zdravotníctva Banská Bystrica zriadili Národné referenčné laboratórium pre biotoxínové zbrane, tam vyšetrili aj s dnešnou vzorkou dovedna 834 podozrivých zásielok, pričom sa ani v jednom prípade, vrátane jednej krvnej vzorky, podozrenie na antrax nepotvrdilo. "V obálkach bola napríklad kuchynská soľ, sunar či iné neškodné sypké biele práškové materiály," dodala Tolnayová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok