Mojsejová sa do väzby nevráti, musí sa pravidelne hlásiť na súde

TASR TA3
5.12.2014 11:27

Košický okresný súd nevyhovel návrhu prokurátora na opätovné vzatie do väzby kontroverznej košickej podnikateľky Eleonóry Mojsejovej, ktorá je obvinená z daňových podvodov.

Mojsejová sa do väzby nevráti, musí sa pravidelne hlásiť na súde
SITA

Nesmie odísť do zahraničia

„Väzbu obvinenej nahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka a uložil obvinenej obmedzenie spočívajúce v zákaze vycestovať do zahraničia,“ informovala hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová.

Doplnila, že súd ďalej uložil obvinenej povinnosť pravidelne sa dostaviť na Okresný súd Košice I k mediačnému a probačnému úradníkovi vždy 10. deň v mesiaci. Rozhodnutie súdu je právoplatné.

Krajská prokuratúra v Košiciach v stredu 3. decembra podala návrh na jej vzatie do väzby, pričom polícia ju zadržala ešte v pondelok. Potvrdil to hovorca Krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko.

Hospitalizovali ju na psychiatrii

Dôvodom žiadosti boli informácie o tom, že podnikateľka chcela vycestovať do zahraničia. Podľa medializovaných informácií sa Mojsejová po zadržaní políciou psychicky zrútila a bola hospitalizovaná na 1. psychiatrickej klinike Univerzitnej nemocnice L. Pasteura.

Mediálne známa podnikateľka je obvinená v kauze daňových podvodov za takmer sedem miliónov eur. Podľa vyšetrovateľov figurovala v organizovanej skupine, ktorá falšovala doklady a podávala nepravdivé daňové priznania. Pre obavy z možného ovplyvňovania svedkov a marenia trestného stíhania už bola vo väzbe 13 mesiacov, prepustili ju z nej 3. októbra tohto roku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok