NASA avizuje cestu ľudí na Mars, štart lode odložili

NASA, ČTK, TA3
4.12.2014 08:52

Vo štvrtok popoludní plánoval Národný úrad pre letectvo a vesmír otestovať novú vesmírnu loď Orion, ktorá by mala v budúcnosti dopraviť astronautov aj na Mars. Štart ale odložili. Ambiciózny plán cesty na červenú planétu predstavila NASA na tlačovej konferencii v utorok.

NASA avizuje cestu ľudí na Mars, štart lode odložili
NASA

Živý prenos NASA


Broadcast live streaming video on Ustream

Na vesmírnu stanicu a ďalej

Skeptici síce radi hovoria, že ľudská misia na planétu Mars je vždy 20-30 rokov v budúcnosti, zdá sa však, že NASA to tentokrát myslí vážne. Úrad postupne odhaľuje svoje plány a už teraz existuje stroj, prostredníctvom ktorého sa plánuje dosiahnutie červenej planéty.

Novú americkú loď Orion chce NASA používať k pilotovaným letom na Medzinárodnú vesmírnu stanicu, na asteroidy a na Mesiac. Vrcholom by mala byť prvá cesta človeka na inú planétu - na Mars.

Dva dni pred štartom NASA prezradila, že let ľudskej posádky k Marsu by sa mohol uskutočniť po roku 2030. Ešte predtým sa naplno otestujú možnosti Orionu v roku 2025, keď astronauti preskúmajú asteroid, ktorý sa nachádza na orbite Mesiaca. Takto hlboko do vesmíru sa človek nedostal od 70. rokov, kedy posádka Apollo 17 pristála na Mesiaci.

Vznik a vývoj Marsu napriek tomu, že je momentálne pustý a studený, považujú za podobný Zemi. Výskumom priamo na planéte by sme sa mohli naučiť viac o tom, ako sa bude meniť. „Mars mal podmienky vhodné pre život v minulosti. Budúce bádanie by mohlo odhaliť známky života a odpovedať na základné tajomstvo kozmu: Existuje život aj inde ako na Zemi?“ uviedla NASA.

Toto všetko sa môže dosiahnuť len s bezchybnou vesmírnou loďou, keďže pristátia robotických sond na planéte sa doposiaľ nekončili vždy šťastne. NASA loď vyvíja v spolupráci s partnermi, vrátane Európanov. Ak počítame súčasný stav technológie a ľudských vedomostí, let na Mars by mal trvať 150 dní.

NASA-Orion_Test_Flight-a84825764c4040288ebd6c40d9d82e8c.JPEG

1200 senzorov ďaleko od Zeme

Celý systém Orionu ešte stále nie je dobudovaný. Na palube dnes nie sú ľudia, nie sú sa tam žiadne prístroje na podporu života, chýba aj finálny servisný modul, pohon zabezpečuje horný stupeň rakety, ku ktorému je loď prakticky po celú dobu pripojená a naviac sa používa raketa, na ktorej Orion nikdy nebude lietať. NA čo teda je takýto test?

Vedci chcú počas niekoľkohodinového testovacieho letu preveriť systémy dôležité pre bezpečnosť a životné podmienky posádky pri štarte, počas letu a pri návrate na Zem. Hluk, vibrácie a teplotu zmeria vo vnútri kabíny 1 200 senzorov.

Test vynesie Orion do 15-krát väčšej výšky, ako sa nachádza Medzinárodná vesmírna stanica.

Pozrite si ako bude vyzerať testovací let Orionu na simulácii od NASA


Pomohli aj Európania

Orion tvoria tri hlavné prvky: modul pre posádku, servisný modul a záchranný systém pre prerušenie štartu.

Modul posádky s priemerom päť metrov a v dĺžke 3,3 metra naprojektovali tak, aby v ňom štvorčlenná posádka prežila 21 dní. Loď dokáže v prípade krátkodobých letov celkovo odviesť šesť astronautov, po pripojení obytného modulu sa využije aj pri dlhých vesmírnych cestách.

Servisný modul je dielom Európskej vesmírnej agentúry, ale v čase testu bude vybavený len na 55 percent. Európsky modul zaisťuje životné podmienky na lodi, vrátane výroby a uchovávania energie získanej slnečnými panelmi a zásobovanie vodou. Uskladní sa tu aj palivo. Vlastný pohon umožní manévrovanie Orionu v kozme.

Systém pre prerušenie letu ochraňuje posádku v module pri štarte a stúpaní. V prípade ohrozenia dostane systém astronautov rýchlo do bezpečnej vzdialenosti od rakety a pomôže pri pristátí s použitím pohonu a padákov. Počas testu sa overí, či sa dokáže núdzový systém oddeliť v správny čas. NASA sa snaží vytvoriť najbezpečnejšiu loď v histórii.

padaky.jpg

NASA už padáky testovala. Maketu Orionu vyhodila z lietadla. (Foto: NASA)

Padáky vo veľkosti futbalového ihriska

Celé testovanie sa uskutočňuje v tieni nedávnych nehôd súkromných spoločností, ktoré vyvíjajú vlastné kozmické lode. Pri havárii SpaceShipTwo dokonca zahynul pilot. „Nič sme na našich plánoch nezmenili,“ uviedol šéf programu Orionu Mark Geyer, ale dodal, že „tieto nehody nám pripomínajú riziká vesmírnych letov.“

Tepelná ochrana lode je ďalším testovaným prvkom. Musí vydržať 2 200 stupňov Celzia. Takýto tepelný nápor by mala odpudiť len 4 centimetre silná vrstva materiálu Avcoat.

Test rovnako ukáže ako funguje pristávací systém. Orion bude mať pri vstupe do atmosféry rýchlosť 32 000 kilometrov za hodinu. Veľkú časť rýchlosti stratí trením o atmosféru, ale aj tak musí rázne pribrzdiť. Vedci predpokladajú, že do vĺn Tichého oceánu spadne už len s 32-kilometrovou rýchlosťou. O posledné brzdenie sa postarajú padáky. Tri najväčšie majú veľkosť futbalového ihriska.

Otázkou zostáva aj úroveň radiácie. Je dizajn vesmírnej lode dostatočný pre dlhé kozmické lety, pri ktorých bude loď vystavená silnému kozmickému žiareniu? Časť senzorov nazbiera dáta o úrovni radiácie a pomôže vedcom naprojektovať účinnú ochranu.

Svoju premiéru zažívajú aj palubné počítače, ktoré pracujú 4 000-krát rýchlejšie ako počítače z doby Apolla 17.

NASA_Orion-40f662f77e4b44fb84d3c94b723f8008.JPEG

Orion umiestnili na raketu Delta IV. Do budúcnosti pre loď vyvíjajú novú obrovskú raketu. (Foto: AP Photo/NASA)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok