Zlaté Moravce vyhrali nad Podbrezovou najtesnejším výsledkom

TA3 SITA TASR
29.11.2014 23:20

Hráči ViOnu Zlaté Moravce zvíťazili v sobotňajšom stretnutí 19. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Fortuna ligy nad nováčikom z Podbrezovej 1:0. O troch bodoch pre zverencov Branislava Mráza rozhodol v 72. min sošný útočník Karol Pavelka. Domáci sa týmto dôležitým víťazstvom bodovo takmer dotiahli na svojho sobotného súpera.

ViOn Zlaté Moravce - ŽP Šport Podbrezová 1:0 (0:0)

Gól: 72. Pavelka. Rozhodoval: Chmura, ŽK: Sabo - Michal Pančík, 860 divákov

Zostavy a striedania:

Zlaté Moravce: Kováč – Pavlenda, Nikolič, Pintér, Chren – Orávik, Sabo (88. Szöke), Charizopulos, Mikinič - Ďurica (60. Djuričič) - Pavelka (80. Mujkoš)

Podbrezová: Hanák – Andrič, Kupčík, Greško, Nosko – Kochan - Gál-Andrezly (75. Nworah), Karaš (66. J. Pančík), Podio (46. Harvilko), M. Pančík - Vaščák

Úvod sobotňajšieho zápasu veľa futbalovej krásy nepriniesol. V chladnom podvečere sa hral typický medzišestnástkový futbal s množstvom osobných súbojov na oboch stranách. Do vedenia mohli ísť hostia v 10. minúte, keď po rohovom kope sa v čistej šanci ocitol Vaščák, ale ani z troch krokov nedokázal prekonať Kováča. Po štvrťhodine hry skúšakl šťastie zo štandardnej situácie Podio, jeho strela z 20 metrov len tesne minula ľavú žrď. V 35. minúte postupoval Gál-Andrezly sám na Kováča, ale vo finálnej fáze zlyhal. V závere prvého dejstva nebezpečný Vaščákov center odvrátil Charizopulos na rohový kop.

Do druhého polčasu vstúpili aktívnejšie hostia. V 50. minúte Andrič potiahol akciu po pravej strane, jeho prudký center v poslednej chvíli zrazil Pintér. V 52. minúte si Kochan šikovne narazil s Vaščákom, ale pozorného Kováča nedokázal ani na dvakrát prekonať. V 57. minúte poslal Sabo prihrávku za obranu, nabiehajúci Mikinič z hranice 16-tky prestrelil. Vôbec prvá strela medzi žrde zo strany domácich prišla po hodine hry. Orávik pozorného Hanáka neprekvapil. Jediný gólový moment stretnutia priniesla 72. minúta, keď po zmätkoch v zadných radoch hostí sa dostal k lopte Pavelka a v páde umiestnil loptu do pravého rohu Hanákovej bránky. V záverečnej štvrťhodine "železiari" vsadili všetko na ofenzívnu kartu. Domáca obrana však stála na pevných nohách. V 87. minúte sa v dobrej streleckej pozícii ocitol Charizopulos jeho strele z uhla však chývala presnosť. Keď v záverečnej minúte Kováč stiahol nepríjemný center M. Pančíka, mohli sa vionisti radovať z vydreného víťazstva.

Hlasy:

Branislav Mráz, tréner ViOn-u: "Po krutej prehre so Žilinou sme dnes vybojovali veľmi dôležité víťazstvo. Nebolo to vôbec jednoduché, hráči bojovali, boli trpezliví a prišla šanca, ktorú sme využili. Dnešné víťazstvo si veľmi ceníme. Máme pred sebou ešte dohrávku na Slovane, kde pôjdeme skromne, ale s cieľom bodovať."

Jaroslav Kentoš, tréner Podbrezovej: "Mali sme veľmi dobré vstupy do oboch polčasov. Hlavne Vaščákova šanca v úvode bola stopercentná, škoda, že sme z nej nedali gól. Výkon mužstva nebol zlý, súper však z jednej strely na bránku strelil gól. Dnešná prehra je pre nás naozaj krutá."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok