Myjava otočila duel s Trenčínom

TA3 SITA TASR
29.11.2014 20:57

Hráči Spartaka Myjava otočili nepriaznivo sa vyvíjajúci duel 19. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Fortuna ligy proti AS Trenčín. "Kopaničiari " prehrávali v 23. min gólom Harisa Hajradinoviča, v 56. min vyrovnal Filip Oršula. O troch bodoch pre domácich rozhodol v 76. min najlepší strelec Myjavčanov Štefan Pekár.

Spartak Myjava – AS Trenčín 2:1 (0:1)

Góly: 57. Oršula, 77. Pekár (z 11 m) - 22. Hajradinovič. Rozhodoval: Marhefka, ŽK: Kleščík – Čögley, 1841 divákov

Zostavy a striedania:

Myjava: Solnička – Ciprys (87. Švec), Jánošík, Černáček, Beňo – Oršula (69. Jastráb), Marček, Duga (80. Častulín),Pekár, Daniel – Kuzma

Trenčín: Šemrinec – Čögley (80. Bero), Rundič, Kleščík, Holúbek - Lobotka – Guba (67. Mondek), Mišák (67. Rabiu), Hajradinović, Simon – Jairo

Aktéri ponúkli od úvodu svižný futbal a už v 5. minúte bol vo výhodnej pozícii Guba, ktorého strelu zablokoval Černáček. Na druhej strane prenikol po 50 metrovom šprinte do pokutového územia Oršula, po súboji sa ocitol na zemi, no nepískalo sa. Domáceho gólmana Solničku potom zahriali dve strely zo strednej vzdialenosti v podaní Rundića a Gubu, s oboma si poradil. Skóre zápasu otvoril v 22. minúte z priameho kopu Hajradinovič, keď umiestnil loptu k žrdi – 0:1. Potom prišli chvíle domácich. V 24. minúte zachytil zlú rozohrávku Šemrinca Daniel, no nezakončil presne a rovnako dopadol aj zaujímavý lob v podaní Dugu o tri minúty neskôr. V 43. minúte videli diváci najskôr ako si Oršula poradil s dvojicou obrancov, no tretia kľučka už bola navyše. To začalo kontru Trenčína a na jej konci pálil Simon tesne vedľa žrde.

V 56. minúte otočil Guba na nabehnutého Simona, ktorý z jednej v blízkosti brány zakončil vedľa nej. O minútu bolo vyrovnané, Daniel našiel dlhým pasom Oršulu, ktorý sa prebratím lopty zbavil svojho strážcu a zoči-voči Šemrincovi sa nemýlil – 1:1. Zápas pokračoval naďalej vo vysokom tempe. V 77. minúte prenikal vo vnútri trenčianskej 16-tky Daniel, ktorého nedovolene atakoval Čögley a kopala sa penalta. Pekár poslal Šemrinca do opačnej strany a bezpečne premenil – 2:1. V 85. minúte vyslal prudký projektil Holúbek na domácu bránu, Solnička si s pomocou obrany poradil. V 90. minúte ešte nepríjemne vystrelil Mondek, recept na Solničku však nenašiel a kopaničiari tak vôbec po prvý raz zdolali Trenčín na domácej pôde.

Hlasy:

Peter Gergely, tréner Myjavy: "Ja som spokojný s výsledkom a v druhom polčase aj s výkonom. Mužstvo ukázalo charakter, dokázalo zápas otočiť. S kvalitným súperom sa pobilo o výsledok. Dali sme dva góly a myslím si, že sme zápas zaslúžene vyhrali, v druhom polčase sme boli lepším mužstvom. Mužstvo ide od zápasu k zápasu výkonnostne hore, napreduje a škoda, že je koniec jesene, pretože momentálne si trúfame na každého v lige."

Ivan Vrabec, tréner Trenčína: "Odohrali sme dva rozdielne polčasy. V prvom polčase sme mali celkom slušný vstup do zápasu, dobre sme kontrolovali celý priebeh, domácich sme prakticky do ničoho nepustili. Dali sme gól, vyhrávali sme 1:0, boli sme na koni. Hráčov sme cez polčas nabádali, aby sme sa snažili ešte dostať do šancí, aby sme strelil gól na 2:0. Bohužiaľ sa nám to nepodarilo. I keď sme mali veľkú šancu Simonom. Prakticky hneď z protiútoku sme dostali gól. Takisto druhý gól, ktorý sme dostali, bol z pozície vo vlastnej šestnástke. O priaznivý výsledok sme prišli chvíľkovou nedôslednosťou, ktorá možno v niektorých zápasoch išla s nami aj do druhých zápasov. Sme z toho trochu rozčarovaní."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok