Hádzanárky prehrali v prvom prípravnom dueli s Ukrajinou

TA3 TASR
29.11.2014 20:45

Slovenské hádzanárky neuspeli v prvom z dvoch prípravných duelov pred odchodom na majstrovstvá Európy, keď v michalovskej Chemkostav aréne podľahli Ukrajine 27:30.

Diváci videli dva rozdielne polčasy, kým v prvom mali mierne navrch domáce hráčky (13:10), tak v druhom dominovali Ukrajinky (20:14). Zverenky Dušana Poloza nastúpia na druhý duel s rovnakým súperom a na rovnakom mieste už v nedeľu o 15.00 h. Hlavný kormidelník po skončení stretnutia oznámi konečnú nomináciu na európsky šampionát, ktorý 7. decembra štartuje v Maďarsku a Chorvátsku.

Prípravný duel pred ME:

Slovensko - Ukrajina 27:30 (13:10)

Zostava a góly SR: Súlovská, Gubiková, Tóthová - Rajnohová, Blažeková 1, Kertészová, Beňušková 1, Czaniková 1, Wollingerová, Szarková, Michnová 3, Sukenníková 1, Jakubisová 4, Školková 7/2, Trehubová 3/2, Bíziková 1, Minarčíková, Dubajová 5 - najviac gólov Ukrajiny: Borščenková 8/3, Pidpalovová a Volovniková po 4. Rozhodovali: Sabol, Daňo (obaja SR), vylúčenia: 5:7, 7m hody: 5/4 - 5/3, 1000 divákov.

Slovenky si v úvode stretnutia vypracovali trojgólový náskok, keď v 7. minúte Trehubová premenila sedmičku - 4:1. Ukrajinkám sa v polovici prvého polčasu podarilo korigovať na rozdiel jedného gólu po presnom zásahu Zorjovej (8:7). Slovenkám sa však koncentrovanou hrou podporenou dobrými zákrokmi brankárky Súlovskej podarilo odskočiť v 24. minúte už na 11:7. V závere prvého polčasu Michnová upravila na 13:9, ale Borščenková úspešnou sedmičkou stihla korigovať na polčasových 13:10.

Zverenky Dušana Poloza zaspali úvod druhého dejstva, keď Pidpalovová najprv vyrovnala na 14:14 a potom pridala ďalší presný zásah. Slovenské reprezentantky sa ťažko presadzovali cez kompaktnú obranu súpera a v 40. minúte už prehrávali 15:19, keď sa presadila Umanecová. O šesť minút neskôr zaťažila slovenské konto i Perederiová a upravila na 19:24. Ukrajinky z vytvoreného náskoku ťažili až do konca stretnutia, ktoré napokon ovládli v pomere 30:27.

Hlasy:

Dušan Poloz, tréner SR: "Pokiaľ ubránite dvadsaťkrát útok súpera ako my v prvom polčase a nedáte gól po trháku, tak je niečo zlé. Na začiatku druhého dejstva sme hrali asi šesť minút v oslabení, súper sa dotiahol a otočil výsledok. Potom sme sa už z toho nedostali a trošku nám to nefungovalo v obrane. Bolo to zaslúžené víťazstvo hostí, ku ktorému im gratulujem."

Katarína Dubajová, hráčka SR: "Nepomohli sme našej brankárke, dostávali sme lacné góly. Ideme však ďalej, zajtra je druhý zápas a verím, že to bude vyzerať inak."

Borys Petrovskyj, tréner Ukrajiny: "Boli sme po ťažkej ceste, mali sme problémy s hráčkami, neprišlo šesť hráčok, pridali sa i problémy s vízami a našimi dresmi. Do zápasu sme vstúpili ťažko, postupne sa zlepšila spolupráca v obrane a prišli na to, ako prekonať brankárky. Víťazstvo nás teší."

Anastasia Pidpalovová, hráčka Ukrajiny: "Mali sme veľa problémov, trénovali sme veľmi málo a bol to pre nás po pol roku, prvý prípravný zápas. Z tohto pohľadu je to pre nás výborný výsledok, teší nás víťazstvo."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok