Košice vďaka víťazstvu nad Ružomberkom poskočili na siedmu priečku

TA3 TASR SITA
29.11.2014 15:46

Futbalisti MFK Košice zvíťazili v úvodnom sobotňajšom stretnutí Fortuna ligy nad MFK Ružomberok 2:1. V dôležitom súboji dvoch tímov z dolného konca tabuľky lepšie začali hostia z Liptova, ktorých poslal do vedenia v 13. min Juraj Vavrík po peknej priamočiarej akcii do odkrytej obrany domácich. Košicanom stačilo necelých 12 minút na otočenie výsledku.

MFK Košice - MFK Ružomberok 2:1 (2:1)

Góly: 23. Diaby, 34. Haskič - 13. Vavrík. ŽK: Viazanko, 785 divákov.

zostavy a striedania:

MFK Košice: Tofiloski - Kavka (76. Ostojič), Korijkov, Huk, Sekulič - Šinglár - Bašista, Bukata, Viazanko, Haskič (90. Dimun) – Diaby (82. Škutka)

MFK Ružomberok: Putnocký - Lupták, Práznovský, Kružliak, Lovás - Nagy - Turčák (46. Gerát), Vavrík (79. Habánek), Janič, Almaský - Zreľák

V prvých desiatich minútach sa hralo prevažne na polovici hostí, no Košičania brankára Putnockého neohrozili. Ružomberčania sa na dostrel Putnockého svätyne prvýkrát dostali v 13. minúte a bol z toho prvý gól zápasu. Protiútok hostí ideálne zakončil Vavrík - 0:1. Domáci nepoľavovali v ofenzívnych snahách a pokus Korijkova v 20. minúte vytlačil Putnocký s námahou na rohový kop. Domáci sa vyrovnania dočkali v 23. minúte. Hostia nedokázali včas odkopnúť odrazenú loptu vo vlastnej šestnástke a Diaby zblízka prestrelil Putnockého. O tom, že do kabín pôjdu spokojnejší domáci rozhodla 34. minúta. Obrana Ružomberčanov zabudla na Haskiča, ktorý si zblízka vychutnal brankára hostí - 2:1.

V úvode druhého dejstva zaujali strelecké pokusy domácich Haskiča a Bukatu, no Putnocký s nimi veľa práce nemal. V 62. minút mohol vyrovnať Nagy, ktorý predviedol pohľadnú individuálnu akciu, no presne zakončiť nedokázal. Hostia sa v druhom polčase snažili o vyrovnanie, ale do výhodných streleckých pozícií sa nedostávali. Domáci v závere zápasu hrozili najmä z protiútokov, no skóre sa už nezmenilo.

Hlasy:

Radoslav Látal, tréner MFK Košice: "Som rád, že sme tento ťažký zápas zvládli. Chceli sme sa rozlúčiť víťazstvom, čo sa nám podarilo. Do zápasu sme vstúpili zle, súper nám dal z brejku gól. O to viac si to víťazstvo vážim. Skóre sme mohli ešte zvýšiť, mali sme viacero pekných akcií."

Ivan Galád, tréner MFK Ružomberok: "Pripravovali sme sa na to, ako by sme mohli domácich prekvapiť. Po rýchlom protiútoku sa nám podarilo streliť im prvý gól. V priebehu celého zápasu boli domáci lepší. Strelili dva pekné góly a zaslúžene zvíťazili."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok