Turci dobodali fanúšika CZ Belehrad na smrť

TASR
22.11.2014 13:36

Smrťou jedného z fanúšikov sa skončili násilné strety chuligánov, ktoré predchádzali piatkovému stretnutiu Euroligy basketbalistov medzi Galatasarayom Istanbul a Crvenou zvezdou Belehrad.

Turci dobodali fanúšika CZ Belehrad na smrť
SITA

Ako informovala agentúra Reuters, o život prišiel 25-ročný priaznivec srbského klubu, ktorý zomrel na následky bodných poranení. Srbský veľvyslanec v Turecku Zoran Markovič pre štátnu televíziu RTS uviedol, že smrť mladého muža bola úplne zbytočná. "Niekoľko dní vopred sme turecké orgány varovali pred rizikovosťou tohto zápasu. Je to veľká tragédia. Chcem sa zároveň poďakovať lekárom v istanbulskej nemocnici, ktorí bojovali o jeho život zo všetkých síl. Oživovanie trvalo päť hodín, ale mladík zomrel, lebo dovtedy stratil príliš veľa krvi," dodal Markovič.

Problémy sa začali, keď pred Abdi Ikpeci Arénu v Istanbule prišli autobusy s fanúšikmi Belehradu. Viac ako 400 z nich však domáci organizátori odmietli pustiť do haly. Do toho sa zaplietli priaznivci Galatasaraya, ktorí napadli nespokojných Srbov. Zasiahnuť musela polícia, muži zákona použili slzotvorné spreje i gumové projektily.

Samotný zápas sa skončil víťazstvom domáceho tímu, ktorý triumfoval po dvojnásobnom predĺžení a výsledku 110:103.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok