Pašku do zvolenia nového šéfa parlamentu nahradí Laššáková

SITA
19.11.2014 11:32

Parlament po odstúpení Pavla Pašku z funkcie predsedu parlamentu povedie podpredsedníčka národnej rady Jana Laššáková, v poslaneckých laviciach by ho mal nahradiť Ján Babič. Ten bol pôvodne náhradníkom za niekdajšieho ministra školstva Dušana Čaploviča.

Pašku do zvolenia nového šéfa parlamentu nahradí Laššáková

Parlament po odstúpení Pavla Pašku z funkcie predsedu parlamentu povedie podpredsedníčka národnej rady Jana Laššáková. "Predseda NR SR Pavol Paška oznámil poslaneckému grémiu, že sa vzdá funkcie predsedu NR SR a zároveň aj mandátu poslanca NR SR. V súčasnosti je potrebné vykonať procedúry, ktoré vyplývajú z Ústavy SR tak, aby bola zachovaná ústavná kontinuita. Predseda NR SR poverí po odstúpení dočasným vedením NR SR podpredsedníčku NR SR Janu Laššákovú až do zvolenia nového predsedu parlamentu," uviedol pre agentúru SITA hovorca predsedu parlamentu Pavel Chovanec.

Nového predsedu parlamentu a podpredsedu Národnej rady SR zvolia poslanci na nadchádzajúcej schôdzi, ktorá sa začína v utorok 25. novembra. Ako prvý bod programu 44. schôdze parlament prerokuje informáciu mandátového a imunitného výboru o nastúpení náhradníka na zaniknutý mandát poslanca NR SR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok