Ukrajina je pripravená na scenár totálnej vojny, vyhlásil Porošenko

TA3, TASR
18.11.2014 16:04

Ukrajina je pripravená na scenár totálnej vojny. Podľa poľského serveru TVN24 to na sociálnej sieti Twitter vyhlásil ukrajinský prezident Petro Porošenko. Boje na východe Ukrajiny sú čoraz horšie, včera pri nich zahynulo najmenej 33 ľudí.

NATO vidí na východe Ukrajiny hromadenie ruskej armády

Šéf NATO Jens Stoltenberg informoval dnes o hromadení ruských vojenských síl na východe Ukrajiny, ako aj na ruskej strane hranice. Vyzval Moskvu, aby stiahla svoje vojská.     

Stoltenberg povedal, že informácie z NATO a iných zdrojov poukazujú na "hromadenie vojenských síl vo vnútri Ukrajiny. Vidíme však aj hromadenie vojenských síl na ruskej strane hranice".

Podľa Stoltenberga ide o "závažné hromadenie vojenských síl". "Vyzývame Rusko, aby stiahlo svoje jednotky a prispelo k mierovej dohode," citovala agentúra Reuters šéfa NATO, ktorý sa takto vyjadril pre novinárov pred schôdzkou v Bruseli s ministrami obrany členských krajín Európskej únie.     

"Vidíme pohyb vojakov, výzbroje, tankov, delostrelectva, ako aj moderných systémov protivzdušnej obrany," citovala Stoltenberga agentúra DPA. Šéf NATO dodal, že Rusko má na výber: buď bude súčasťou mierového riešenia, alebo bude pokračovať na ceste k izolácii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok