Proti Fínom nastúpime bez Kucku a Pekaríka

TASR
17.11.2014 17:43

Bez Juraja Kucku a Petra Pekaríka nastúpia slovenskí futbalisti v utorňajšom prípravnom zápase proti Fínsku (17.00 h v Žiline). Zdravotný stav ostatných hráčov označil tréner reprezentácie SR Ján Kozák za dobrý.

Proti Fínom nastúpime bez Kucku a Pekaríka
TASR/Pavel Neubauer

"Všetci ostatní sú k dispozícii. Chcem opäť postaviť to najsilnejšie čo máme, priestor na nejaké experimentovanie v zostave nie je. Príležitostí na medzištátne stretnutia je čoraz menej a menej, pre mňa je dôležité, aby sa tím zohral. Iba v takýchto zápasoch môžu hráči napredovať," povedal na predzápasovej tlačovej konferencii Kozák. Tréner SR rozhodne o základnej zostave v utorok. "Nebudú hrať Pekárik a Kucka, príležitosť dostanú niektorí noví hráči. Povolal som ich sem aj preto, že ich chcem vidieť v akcii," dodal Kozák. Proti Fínom chce plný štadión, dobrý výkon a víťazstvo.

"Futbal sa hrá pre ľudí, už v Macedónsku bolo veľa našich fanúšikov. Fínsko je kvalitný súper, v ostatných zápasoch mali smolu, ich výkony sú lepšie ako výsledky. Musíme sa na nich dobre pripraviť," naznačil ambície Slovákov ich kouč. Premiéru v najcennejšom drese podľa Kozáka absolvujú aj mladí stredopoliari Ondrej Duda a Patrik Hrošovský. „Kvôli tomu som ich nominoval, aby som ich videl aj priamo v zápase. Pretože v tréningovom procese pôsobia dobre. Nie sú zakríknutí, sú dostatočne sebavedomí, majú kvalitu. Preto sú v nominácii. Takže, určite dostanú šancu,“ uviedol reprezentačný tréner.

Na margo slovenského rodáka vo fínskej bráne Lukáša Hradeckého podotkol, že aj v slovenskej reprezentácii sa už objavili Karim Guédé či David Depetris. „Európa sa otvára. Ja to beriem normálne. Viem, že bude stáť brankár proti nám a budeme sa snažiť mu dať nejaké góly, aby sme vyhrali."

Kozákoví zverenci proti Fínom zakončia rok 2014, z doterajších ôsmich zápasov majú vynikajúcu bilanciu 7-0-1. Jedinú prehru zaknihovali v májovom prípravnom súboji v Rusku (0:1).

Fínsko má po štyroch kolách F-skupiny kvalifikácie EURO 2016 na konte 4 body, ktoré ho radia na štvrté miesto v tabuľke. Severania odštartovali tento kvalifikačný cyklus triumfom 3:1 na Faerských ostrovoch a domácou remízou s Gréckom (1:1). Nasledovali dve prehry - domáca 0:2 s Rumunskom a minulý piatok podľahli zverenci trénera Mixua Paatelainena Maďarsku 0:1.

Zápas v Žiline povedú rakúski rozhodcovia. Hlavným arbitrom bude Markus Hameter, v úlohe jeho asistentov sa predstavia Roland Braunschmidt a Roland Riedel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok