Bratislava: Milan Ftáčnik zagratuloval Ivovi Nesrovnalovi k úspechu

TA3 TASR
16.11.2014 01:07

Úradujúci bratislavský primátor a kandidát na primátora Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smeru) priznal svoju porážku.

Bratislava: Milan Ftáčnik zagratuloval Ivovi Nesrovnalovi k úspechu
TASR

Podľa neoficiálnych výsledkov po spočítaní asi troch štvrtín hlasov sa podľa neho stane novým primátorom hlavného mesta Ivo Nesrovnal (nezávislý, vystúpil z SDKÚ). "V sčítaniach je na prvom mieste. Chcem zablahoželať pravdepodobne novozvolenému primátorovi," vyhlásil Ftáčnik.

Úradujúci primátor, ktorý bol vo svojej funkcii len jedno volebné obdobie, skončil podľa svojich slov ako druhý. Ftáčnik sa zároveň poďakoval všetkým, ktorí mu dali hlasy a držali mu palce. Nesrovnalovi je podľa svojich slov pripravený odovzdať funkciu v zákonom stanovenom termíne, predbežný dátum zasadnutia zastupiteľstva odhaduje na 11. decembra.

Nesrovnal: Moje najväčšie poďakovanie patrí všetkým Bratislavčanom

Vďaka patrí všetkým Bratislavčanom a Bratislavčankám, že prišli v počte, ktorý presiahol naše očakávania. Vyhlásil dnes nový primátor Ivo Nesrovnal.

Ako ďalej uviedol, je potešený, že ľudia prišli a ukázali, že im nie je ľahostajný osud Bratislavy. „Som rád, že veria, že veci sa dajú posunúť dopredu. Aj naše hlavné mesto môže byť také, aké ho chcú mať.“ Zároveň sa poďakoval svojej partnerke a dcére za ich podporu.

Ešte v úvode svojho volebného večera pre médiá uviedol, že po víťazstve plánuje podať ruku všetkým zamestnancom magistrátu a stretnúť sa s novými zvolenými starostami. Samotným občanom sľubuje poriadok na magistráte i v mestských firmách, audit všetkých zmlúv a zrušenie tých nevýhodných.

Nesrovnal bojoval v komunálnych voľbách o post bratislavského primátora s nezávislými kandidátmi - Petrom Čiernikom, Kristínou Ulmanovou, Andrejom Palackom, Milanom Kňažkom (nezávislý s podporou KDH, SDKÚ, Most-Híd, Sieť, NOVA) a Milanom Ftáčnikom (nezávislý s podporou Smeru), ktorého strieda na primátorskej stoličke. Ftáčnik bol hlavou bratislavskej samosprávy od roku 2010.

Kňažko: V Bratislave nepríde k žiadnej zmene

Nie je to dobrá správa pre Bratislavu. Takto reagoval kandidát na primátora hlavného mesta Milan Kňažko na neoficiálne informácie.

"Primátorom sa tak stane človek, ktorý je spoluzodpovedný za stav, v ktorom je mesto, minimálne za posledné štyri roky," argumentoval Kňažko. Dodal, že Bratislava sa takto zmeny nedočká. "Som však presvedčený, že ju potrebuje," dodal.

V krátkom príhovore sa poďakoval svojmu tímu spolupracovníkov v kampani a všetkým, čo mu držali palce.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok