Austrália hostila lídrov G20, Obama sa ubytoval štyrikrát drahšie ako Putin

TA3, Mailonline
16.11.2014 20:13

Tohoročný summit G20 hostilo austrálske mesto Brisbane. Okrem lídrov najsilnejších ekonomík sa v meste stretlo 4 000 delegátov a 3 000 zástupcov médií.

Austrália hostila lídrov G20, Obama sa ubytoval štyrikrát drahšie ako Putin

Prenajali si celé poschodie

Udalosť tohto formátu znamená najvyššiu pohotovosť pre bezpečnostné zložky. Na jednom mieste sa stretli najmocnejší ľudia sveta. Polícia zabarikádovala zóny, kde sa lídri pohybovali a bývali. Za vysoký komfort si museli ich delegácie priplatiť.

Podľa britského denníka Daily Mail si americký prezident Barack Obama vybral najdrahšie prenocovanie. Zrejme pôjde aj o najlepšiu izbu. Obama býval v hoteli Marriot v prezidentskom apartmáne.

Hotel stojí 2 500 austrálskych dolárov na noc. Za túto cenu získal americký prezident apartmán na najvyššom poschodí s panoramatickým výhľadom na rieku Brisbane. Celá plocha apartmánu je veľká 131 metrov štvorcových. Agenti tajnej služby už pred príchodom Obamu prenajali dokonca celé podlažie a samotný apartmán preorganizovali, aby zodpovedal bezpečnostným požiadavkám.

Z izieb susediacich s apartmánom odstránili postele a zrkadlá. Samotný hotel má 28 podlaží a na nich 263 izieb. Štyri z nich sú apartmány a hotel ponúka aj 10 miestností pre rokovania.

Skromnejší Putin s Abbottom

Čínsky prezident Si Ťin-pching sa rozhodol ubytovať v Stamford Plaza, kde jedna noc stojí 1 695 austrálskych dolárov. Za svoje peniaze dostal viac priestoru ako jeho americký kolega, pretože apartmán je veľký 250 metrov štvorcových. Hotel sa chváli, že v apartmáne poskytuje hosťom kúpeľňu s výhľadom na rieku Brisbane aj vyhrievanú terasu.

V rebríčku najdrahších hotelov nasleduje britský premiér David Cameron za cenu 1 259 austrálskych dolárov, za ním je prezident Mjanmarska (1 180 dolárov). Až na piatom mieste je Vladimir Putin, ktorý si vybral Hilton za 615 austrálskych dolárov na noc.

Najlacnejšie ubytovanie mal austrálsky premiér Tony Abbott, ktorý na domácej pôde utratil za kráľovský apartmán v hoteli Rydges 309 austrálskych dolárov za noc.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok