Slovan tretíkrát v sezóne prehral s Medveščakom, rozhodli nájazdy

SITA TA3
12.11.2014 22:00

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali tretí duel po sebe v Kontinentálnej lige, keď v stredu na vlastnom ľade neuspeli s Medveščakom Záhreb 1:2 po samostatných nájazdoch.

Slovan tretíkrát v sezóne prehral s Medveščakom, rozhodli nájazdy
SITA/Ján Slovák

Slovenský účastník KHL síce vďaka trestnému strieľaniu Roka Tičara ukončil po 113 minútach a 9 sekundách neprestrieľnosť brankárov Medveščaku vo vzájomných zápasoch, ale napokon rozhodol v rozstrele samostatných nájazdoch o bode navyše pre chorvátske mužstvo Pascal Pelletier.

Oba tímy sa stretli v tejto sezóne už piatykrát, posledný tretíkrát v Slovnaft Arene. Medveščak sa tešil z troch výhier, Slovan z dvoch. Na Bratislavčanov teraz čaká ďalší výjazd, v nedeľu 16. novembra nastúpia v Helsinkách proti Jokeritu, potom absolvujú súboje s Atlantom Mytišči a v Rige s Dinamom. Doma sa najbližšie predstavia 25. novembra proti Lokomotivu Jaroslavľ. Slovanu po prehre patrí v tabuľke Západnej konferencie KHL 10. miesto, na postupové priečky do play-off mu chýbajú štyri body. 

Kontinentálna hokejová liga - streda: 
Slovan Bratislava - Medveščak Záhreb 1:2 po sam. nájazdoch (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0, 0:1)
Góly: 54. Tičar (z tr. strieľania) - 6. Pelletier (Katic), rozhodujúci sam. nájazd Pelletier 
Vylúčení: 5:6 na 2 min, navyše: 20. Štajnoch (Slovan) 5+DKZ za narazenie zozadu, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Beľajev, Kulakov - Aľošin, Sazonov, 8728 divákov 

Zostavy:
Slovan: Backlund - Štajnoch (26. Luža), Sigalet, Sersen, Baranka, J. Brejčák, V. Mihálik - L. Nagy, Surový, Š. Ružička - Netík, V. Nedorost, Vondrka - Jeglič, Tičar, Bartovič - A. Šťastný, Bližňák, Lunter 
Medveščak: Owuya - Flood, Martinovič, M. Carle, Morrisonn, Hutchinson, Kinrade - Palushaj, M. Anderson, Thomas - Segal, J. Wright, Bjorkstrand - Glumac, Andrew Murray, Perkovich - Katic, St. Pierre, Pelletier 

V 6. min sa hostia ujali vedenia, nekrytý Pelletier dostal počas presilovky prihrávku pred bránku a na dvakrát poslal puk do siete. Slovan sa nedokázal presadiť cez pozorne brániacich hráčov Medveščaku, ktorí výborne pokrývali najmä modrú čiaru. Bojovalo sa predovšetkým o stredné pásmo a šancí bolo minimum.

Slovan vážnejšie ohrozil Owuyu až po aktivite štvrtého útoku v závere prvej časti hry, strely však lietali okolo bránky hostí. V poslednej minúte úvodnej dvadsaťminútovky išiel predčasne pod sprchy Štajnoch po zrážke s Mathieuom Carlem v rohu za bránkou Medveščaku.

Po prestávke unikol v oslabení Netík, ale jeho pokus o bekhendový blafák skončil v Owuyovej lapačke. Slovan prežil dlhé oslabenie, jeho výkon išiel nahor a vyrovnať mohli Ružička i Lunter. Na opačnej strane zlikvidoval Backlund tutovky Martinoviča i Andersona. Záver druhej časti hry patril aj vďaka presilovke chorvátskemu tímu, ale Backlund bol oporou Slovana.

V tretej tretine sa domáci snažili niečo urobiť s výsledkom, proti pozornej defenzíve Medveščaku však boli bezzubí. Pozor si musel dávať aj Backlund, keďže Záhrebčania neustále hrozili z rýchlych brejkov. V 54. min premenil po faule na Milana Bartoviča nariadené trestné strieľanie Rok Tičar a vyrovnal.

Slovan mal potom viacero dobrých možností na strhnutie výsledku na svoju stranu. V čase 59:35 min nariadili arbitri za úmyselné posunutie bránky súpera trestné strieľanie, Tičar však trafil len betóny Owuyu.

V predĺžení prežili Bratislavčania oslabenie po vylúčení Sigaleta a o výsledku rozhodli samostatné nájazdy, víťazný gól si pripísal Pascal Pelletier.

Hlasy po zápase:
Petri Matikainein, tréner Slovana: "Gratulujem súperovi k zisku dvoch bodov. Prvú tretinu sme doslova prespali, akoby sme ani neboli na ľade. V druhej tretine sme sa zobudili, herne pridali a začali viac strieľať a tlačiť sa do bránky. Som rád, ako sme hrali v druhej polovici zápasu, je škoda, že sme nakoniec získali iba jeden bod. Body totiž zúfalo potrebujeme, ak chceme pokračovať v naháňačke o play off. Naša presilovka dnes absolútne nefungovala, ani jedna presilovková formácia nič nevymyslela."

Doug Shedden, tréner Medveščaku: "Sme radi, že sme zvíťazili, teší ma aj spôsob, ako sme to dosiahli. Obaja brankári dnes predviedli výborné zákroky a držali svoje tímy nad vodou. Tesne pred koncom tretej tretiny sme museli čeliť dvom trestným strieľaniam, ak by súper premenil aj druhé, mohli sme stratiť 25 sekúnd pred koncom všetky body. Bojovali sme, s výkonom som spokojný."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok