Šéf štátneho Tiposu končí, za niekoľkotisícový nákup platil firemnou kartou

TA3 TASR
12.11.2014 13:47

Generálny riaditeľ štátneho Tiposu Ladislav Kriška po rozhovore s ministrom financií Petrom Kažimírom ponúkol rezignáciu. Minister ju prijal.

"Pán Kriška vyvodil zo situácie osobnú zodpovednosť a ponúkol svoju rezignáciu, ktorú som prijal," povedal v tejto súvislosti Kažimír. Išlo o reakciu na dnešné informácie denníka SME, že Kriška platil súkromný nákup v luxusnom obchode v Prahe kreditnou kartou Tiposu.

"SME má k dispozícii dokument, podľa ktorého 4. októbra 2014 tento nominant strany Smer-SD zaplatil platobnou kartou napísanou na Tipos v platobnom termináli s názvom "Baldinini - Široká" v centre Prahy 4847,70 eura. Kriška v októbri zaplatil firemnou kreditkou ešte 85,87 eura v platobnom termináli pražského hotela InterContinental, ktorý je na vedľajšej ulici ako Baldinini."


Kriška v reakcii odmietol, že by v tomto prípade porušil nejaké pravidlá. "Je dôležité povedať, že pri použití kreditnej karty som neporušil absolútne žiadne predpisy. Sumu, ktorú som prostredníctvom tejto karty uhradil, som samozrejme následne, v zmysle pravidiel, aj vrátil do pokladne spoločnosti Tipos," vysvetli dnes dopoludnia.


Podľa svojich slov je však za vzniknutú situáciu pripravený plne niesť zodpovednosť. "Pokiaľ sa akcionár rozhodne vyvodiť závery voči mojej osobe, som pripravený plne to rešpektovať a chápať," dodal šéf Tiposu. Stopercentným vlastníkom spoločnosti je MF SR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok