Vláda dá dva milióny na rozvoj východu, najviac pôjde na športovú halu

TASR SITA
12.11.2014 13:31

Dva milióny eur dnes schválila vláda SR na aktivity zlepšujúce sociálno-ekonomickú situáciu v okresoch Prešov, Humenné, Medzilaborce, Snina a Stropkov. Stalo sa tak na výjazdovom zasadnutí kabinetu v Ubli v okrese Snina.

Celkovo smeruje finančná podpora do 40 miest a obcí regiónu, peniaze idú z kapitoly Všeobecná pokladničná správa.

Najväčšia položka – 443.000 eur je určená na rekonštrukciu mestskej športovej haly v Snine. Pre Fakultnú nemocnicu s poliklinikou v Prešove ide 350.000 eur na výmenu okien a vybudovanie bezbariérového vstupu na budove hlavného pavilónu.

Ďalších 350.000 eur je pre prešovský vyšší územný celok na vybudovanie tréningovej haly s umelou ľadovou plochou. Obec Zboj v okrese Snina získala 177.000 eur na protipovodňovú ochranu - úpravu Bigovského potoka.

Pre obec Ubľa ide celkovo 185.000 eur, hlavná časť (100.000 eur) je na rekonštrukciu základnej školy s materskou školou. Ďalšie peniaze v tejto obci sú určené na rekonštrukciu budovy obvodného zdravotného strediska či na verejné vonkajšie centrum aktívneho pohybu.


V rámci opatrení vláda schválila ďalšie úlohy pre jednotlivé ministerstvá v oblasti rozvoja dopravy, podpory zamestnanosti, boja proti živelným pohromám alebo vyhľadávania strategických investorov pre regióny Prešovského kraja.

Menovanie štátneho tajomníka odložili

Vláda sa na svojom výjazdovom rokovaní mala zaoberať aj menovaním nového štátneho tajomníka ministerstva zdravotníctva. Kabinet sa nakoniec rozhodol tento bod programu vypustiť. Podľa hovorkyne predsedu vlády Beatrice Szabóovej bude prerokovaný na riadnom zasadnutí kabinetu.

Kancelária štátneho tajomníka na MZ SR zostala prázdna po tom, čo sa z nej na ministerské kreslo presunul Viliam Čislák. Na jeho návrh má byť do funkcie tajomníka vymenovaný doterajší riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove Radoslav Čuha. Ten zároveň zastáva funkciu podpredsedu Prešovského samosprávneho kraja.

000ubla2.jpg

Tlačová beseda premiéra R. Fica po výjazdovom rokovaní vlády

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok