Slovenskí hokejisti podľahli na Nemeckom pohári 2014 domácemu výberu 1:2

TASR
8.11.2014 19:33

Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka inkasovali vo vyrovnanom zápase už po 99 sekundách hry, keď Reimerovu strelu tečoval pred Čiliakom Hager. V ďalšom priebehu si vypracovali viacero šancí na vyrovnanie, no domácich podržal brankár Pielmeier. V 40. minúte prišiel druhý gól Nemecka. Ullmann nemal komu prihrať, tak vyskúšal strelu z uhla a tú si vrazil do vlastnej bránky Deyl. V závere korigoval skóre Lapšanský.

Slovenskí hokejisti podľahli na Nemeckom pohári 2014 domácemu výberu 1:2
TASR

Slovenskí hokejisti zakončia svoje účinkovanie na turnaji v nedeľu o 13.15 súbojom proti Švajčiarsku.

Nemecko - Slovensko 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Góly: 2. Hager (Reimer), 40. Ullmann (Reimer, Gogulla) - 56. Lapšanský (Vandas). Rozhodcovia: Gofman, Vogl - Kohlmüller, Müller, vylúčení: 4:2 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0.
Nemecko: Pielmeier - Reul, Goc, Krupp, Kettemer, Krueger, Akdag, Hördler, Ankert - Oppenheimer, Hospelt, Pietta - Plachta, Hager, Wolf - Reimer, Ullmann, Gogulla - Seidenberg, Kink, Noebels - Buchwieser
SR: Čiliak – Valach, Mikuš, Deyl, Švarný, Bokroš, Kozák, Jánošík, Kotvan – Bakoš, Viedenský, Dravecký - J. Sýkora, Marcinko, Tománek - Vandas, Bortňák, Lapšanský – Rác, Lušňák, Dej

Slovenským hokejistom nevyšiel vstup do zápasu, keď inkasovali už po 99 sekundách. Reimerovu strelu tečoval pred Čiliakom Hager a brankár hostí už nestihol zareagovať na zmenu smeru puku - 1:0. Platnosť gólu musel potvrdiť ešte videozáznam. O minútu neskôr mohlo byť vyrovnané. Po chybe domácej obrany sa dostal k puku Viedenský, no jeho strela iba opečiatkovala žŕdku Pielmeierovej bránky. Bakošova dorážka už smerovala mimo. Nemci mali v úvode viac z hry, hrali dôrazne do tela a výborne napádali súperovu rozohrávku. Vypracovali si aj viacero šancí, no Čiliak odolal. Aj so šťastím, keď mu v 6. minúte poskakoval puk pred odkrytou sieťou, za bránkovú čiaru sa však nedostal. Slováci si potom zahrali dve presilovky. Prvá sa im vôbec nevydarila, v druhej zamkli súpera pred bránkou, ich strely však Pielmeiera príliš neohrozili. V 19. minúte spálil veľkú šancu Lapšanský, zblízka trafil iba do brankára.

Rovnako dopadol v úvode druhej tretiny Vandas, v prečíslení dvoch na jedného sa rozhodol pre strelu, ale tá mierila vedľa bránky. Na vypredanom štadióne pokračoval svižný hokej s množstvom šancí a za mohutného povzbudzovania domácich i slovenských fanúšikov, ktorí zavítali do Mníchova vo veľkom počte. V 27. minúte vyšla pekná akcia Lušňáka s Draveckým, no ten už nedotiahol blafák do gólového konca. Vzápätí ho vychytal Pielmeier. Na druhej strane zlikvidoval Čiliak možnosť Seidenberga. V 35. minúte sa znova predviedol Seidenberg, keď sa šikovne zbavil protihráča a prihral na gól Oppenheimerovi. Výborne však zasiahol slovenský gólman, ktorý následne zvládol aj Ullmannovu tutovku. Domáci hráči v závere druhej časti dominovali, mali množstvo šancí a nakoniec sa im podarilo aj so šťastím skórovať. Ullmannovu strelu z uhla si zrazil do siete obranca Deyl - 2:0.

Nemeckí hokejisti sa v tretej tretine zamerali najmä na pozornú defenzívu a strážili si dvojgólový náskok. Navyše vyrážali do nebezpečných protiútokov. Ich súperi si nevypracovali takmer žiadne gólové možností a nevyšla im ani ďalšia početná výhoda. Počas nej strieľal z pravého kruhu Bakoš, ale napálil len do pripraveného gólmana. Hosťujúcej obrane unikol Reimer, ale Čiliak svojich opäť podržal. Vůjtekovi zverenci zdramatizovali duel v 56. minúte, presadil sa Lapšanský a znížil na 1:2. V závere si vypracovali niekoľko ďalších šancí, ale vyrovnať sa im nepodarilo ani pri hre bez brankára.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok