Počet nových nezamestnaných v USA klesol

SITA
7.11.2014 08:33

Počet nových nezamestnaných v USA, ktorí požiadali o štátne dávky v nezamestnanosti, minulý týždeň klesol. Americké ministerstvo práce vo štvrtok informovalo, že počet nových nezamestnaných žiadajúcich o podporu sa v týždni končiacom 1. novembra znížil o 10 tisíc na sezónne upravených 278 tisíc.

Počet nových nezamestnaných v USA klesol
SITA

Štvortýždňový priemerný počet nových žiadateľov o podporu v nezamestnanosti, ktorý sa považuje za lepší ukazovateľ trendov na trhu práce, sa znížil o 2 250 na 279 tisíc, čo je najnižšia hodnota od apríla 2000. Správa amerického rezortu práce ďalej ukázala, že počet tých, ktorí poberali podporu dlhšie ako týždeň, sa v týždni končiacom 25. októbra znížil o 39 tisíc na 2,35 milióna. Tento počet je najnižší od decembra 2000.

Stredajšia správa o vývoji zamestnanosti od spoločnosti ADP ukázala, že americkí súkromní zamestnávatelia v októbri vytvorili 230 tisíc pracovných miest. Októbrový výsledok prekonal očakávania analytikov oslovených agentúrou Reuters, ktorí prognózovali, že vzniklo 220 tisíc pracovných miest. Firma ADP tiež revidovala smerom nahor údaje o tvorbe nových pracovných pozícií v septembri na 225 tisíc z 213 tisíc. Tvorba pracovných miest v súkromnom sektore sa udržala nad hranicou 200 tisíc už rekordných sedem mesiacov v rade.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok