Slovan dostal výprask aj v Prahe, Neapol deklasoval Bern

SITA TASR TA3
6.11.2014 23:09

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava prehrali 0:4 (0:2) vo štvrtkovom dueli 4. kola I-skupiny Európskej ligy na ihrisku Sparty Praha. O góly úradujúceho českého šampióna sa postarali v 29. min kanonier David Lafata, o tri minúty neskôr Ladislav Krejčí, v druhom polčase aj zibabwiansky obranca Costa Nhamoinesu a na záver opäť Lafata

Slovan dostal výprask aj v Prahe, Neapol deklasoval Bern
TASR/Michal Svítok

Zverenci Jozefa Chovanca stále nezískali v kontinentálnom pohári číslo dva ani bod a majú príšerné skóre 0:14. Bratislavčania už nemajú šancu postúpiť do šestnásťfinále EL. Pražania sa posunuli v tabuľke na prvé miesto a majú reálnu možnosť na účasť v jarnej vyraďovacej časti súťaže.

Prvé vzájomné stretnutie bývalých federálnych rivalov lepšie zvládli "rudí", ktorí pred dvoma týždňami na Pasienkoch vyhrali jednoznačne 3:0. "Belasí" naposledy skórovali v pohárovej Európe 20. augusta pri domácej remíze s BATE Borisov v play-off Ligy majstrov. Odvtedy ťahajú šnúru piatich stretnutí bez streleného gólu, celkovo je to už 460 minút. 

Európska liga vo futbale - štvrtok - 4. kolo hlavnej fázy: 

I-skupina: 
AC Sparta Praha (ČR) - ŠK Slovan Bratislava (SR) 4:0 (2:0)
Góly: 29. a 83. Lafata, 32. L. Krejčí, 74. Costa Nhamoinesu, ŽK: 39. L. Peltier, 59. Bagayoko (obaja Slovan), rozhodovali: Jeskov - Averianov, Dančenko (všetci Rus.), 13 875 divákov 

Zostavy:
Sparta: Bičík - Kadeřábek, J. Brabec, M. Holek, Costa Nhamoinesu - L. Vácha (79. Mareček) - Konaté, B. Dočkal (72. Vacek), Matějovský, L. Krejčí - Lafata (89. R. Bednář) 
Slovan: Perniš - Bagayoko, Kolčák, Niňaj, Čikoš - Lásik, Grendel (82. S. Štefánik) - Žofčák, Milinkovič, F. Kubík (73. Vittek) - L. Peltier (46. Soumah) 

Úvodnú šancu duelu mali po desiatich minútach hostia, ale prienik Lestera Peltiera s jeho následnou prudkou prihrávkou do "malého vápna" sa neskončil ohrozením bránky. Ten istý hráč o dve minúty atakovaný Brabcom prvýkrát trafil medzi tri žrde, ale Bičík nemal problémy skrotiť nevýraznú strelu.

Hostia odpovedali príležitosťou Konatého, Afričanovi v poslednej chvíli zmaril možnosť výborným obranným zákrokom Niňaj. Potom už začala úradovať Sparta. Najprv v 29. min kanonier Lafata potvrdil povesť ostrostrelca a zoči-voči Pernišovi nezaváhal - 1:0 a následne o necelé tri minúty neskôr aj Krejčí potrestajúc zlé bránenie hráčov Slovana po rohovom kope - 2:0.

V druhom polčase domáci s prehľadom kontrolovali dianie na ihrisku, hoci sa spočiatku nedostávali do šancí. Až v 68. min Lafata v náročnej pozícii zakončil rýchlu akciu strelou nad bránku. Na rozdiel triedy upravil v 74. min Costa Nhamoinesu, ktorý na dvakrát prekonal Perniša po rohovom kope Krejčího a Lafatovom predĺžení hlavičkou. Skóre zápasu uzavrel v 83. min Lafata, keď sa jeho spoluhráči až od vlastnej šestnástky perfektne kombinačne dostali až do pokutového územia súpera.

Hlasy po zápase:
Jozef Chovanec, tréner Slovana: (zdroj RTVS): "V prvom polčase sme v krátkom čase inkasovali dva góly, čo nalomilo psychiku hráčov. Potvrdilo sa, že nie sme schopní udržať koncentráciu. Rovnako ako v domácom súboji sme robili chyby, ktoré súper využil. Dostávame góly zo situácií, ktoré na prvý pohľad nenasvedčujú tomu, že by sa malo meniť skóre. Pozitívom je mávrat Roba Vitteka. Som rád, že po zranení opäť okúsil zápasovú atmosféru, dúfam, že nám pomôže".

Robert Vittek, útočník Slovana (zdroj RTVS: "Je to frustrujúce, taký je futbal. Dlho som nebol s tímom a nevedel som, či nastúpim. Našim najväčším problémom je, že nemáme sebavedomie, čo si povieme v kabíne, neplníme na ihrisku. Dostaneme gól a rozsypeme sa. Slovan musí nájsť svoju tvár, musíme sa z toho dostať."

Branislav Niňaj, obranca Slovana (zdroj RTVS): "Nezačali sme zle, dostali sme však dva hlúpe góly a už sa to s nami viezlo. Sparta má výborné mužstvo a nemali sme morálne sily, aby sme ešte niečo urobili s výsledkom."

SSC Neapol (Tal.) - Young Boys Bern (Švaj.) 3:0 (1:0)
Góly: 45.+, 65. a 83. De Guzmán, rozhodoval: Hansen (Dán.)

Tabuľka I-skupiny:
1. Sparta Praha 4 3 0 1 11:4 9
2. SSC Neapol 4 3 0 1 8:3 9
3. Young Boys Bern 4 2 0 2 8:6 6
4. Slovan Bratislava 4 0 0 4 0:14 0

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok