Lacko aj Gombos postúpili do štvrťfinále dvojhry na Slovak Open

SITA TASR TA3
6.11.2014 20:05

Lukáš Lacko sa rovnako ako Norbert Gombos prebojoval do štvrťfinále dvojhry na bratislavskom challengeri Slovak Open. Obhajca titulu zdolal v 2. kole ako nasadená dvojka skúseného Rakúšana Jürgena Melzera po trojsetovej bitke 3:6, 6:3, 7:6 (1).

Lacko Súperovi odplatil tohtoročnú prehru z trávy v holandskom Hertogenboschi a vyrovnal vzájomnú bilanciu na 2:2. Jeho štvrťfinálovým súperom bude v piatok podvečer siedmy nasadený Nemec Peter Gojowczyk.

Po výbornom zápase s dramatickým nábojom bol s výkonom svojho zverenca veľmi spokojný tréner Ladislav Simon: "Bol to zápas vysokej úrovne z oboch strán. Lukáš nehral zle ani v prvom sete, smoliarsky prehral jedno podanie, ale dokázal to ustáť a nadviazať na stredajší výkon. Teší ma, že dobrú formu potvrdil aj proti takému súperovi, akým je Melzer," povedal Simom pre oficiálnu stránku turnaja.

Kľúčom k víťazstvu bol razantný Lackov nástup do rozhodujúceho tajbrejku. "Som rád, že som to zvládol! Čo Melzer predvádzal, to bolo nečakané... Išiel do toho, triafal čiary, podarilo sa mi to ustáť. Veril som, že to mentálne zvládnem, na konci som ho dokázal zlomiť," komentoval Lacko.

"Som v pozícii, že musím hrať každý deň zápas. Musím sa zregenerovať a sústrediť sa na ďalší súboj. Gojowczyka som nevidel často hrať, nestretávali sme sa na turnajoch. Mal som s ním jeden tréning. Zaregistroval som, že vie poraziť výborných hráčov, ale aj prehrať s takými, s ktorými by nemusel. V Bratislave mal dva ľahké zápasy, nik ho zatiaľ nepreveril."

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):
*Lukáš Lacko (SR-2) - Jürgen Melzer (Rak.) 3:6, 6:3, 7:6 (1) za 109 minút
Norbert Gombos (SR) - Filip Horanský (SR) 6:3, 6:4 za 64 minút
Iľja Marčenko (Ukr.) - Viktor Troicki (Srb.-8) 6:4, 6:2
Farruch Dustov (Uzb.) - Michal Przysiezny (Poľ.) 6:4, 6:4
Jimmy Wang (Taiw.) - Adam Pavlásek (ČR) 6:4, 6:3

Štvorhra - štvrťfinále:
*Ante Pavič, Mate Pavič (Chor.) - František Čermák, Jonathan Erlich (ČR/Izr.-2) 6:7 (6), 6:4, 10:6 (zápasový tajbrejk)
Colin Fleming, Jonathan Marray (V. Brit.-3) - Marco Chiudinelli, Michael Lammer (Švaj.) 7:6 (2), 6:4
Ken Skupski, Neal Skupski (V. Brit.-4) - Martin Emmrich, Gero Kretschmer (Nem.) 6:3, 6:2

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok