Až 10 z 12 členov VV SFZ hlasovalo proti Galádovi

SITA TA3
5.11.2014 17:07

Už bývalý tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Ivan Galád mal ambíciu pokračovať v tejto funkcii, ale výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu sa rozhodol uprednostniť niekoho iného.

Päťdesiatjedenročný Krupinčan viedol slovenskú "dvadsaťjednotku" štyri roky a po nedávnom vypršaní platnosti zmluvy predložil v utorok členom VV SFZ svoju hodnotiacu správu o kvalifikačnom cykle, v ktorom priviedol svojich zverencov až do baráže o účasť na budúcoročných majstrovstvách Európy v Česku.

"Myslím si, že pán Galád je tréner, ktorý odviedol strašne veľa práce v dvoch dvojročných kvalifikačných cykloch. Dvakrát sa naša reprezentácia kvalifikovala do baráže, takže treba mu poďakovať za prácu, ktorú odviedol a budeme hľadať trénera, ktorý by nám pripravil pôdu na ďalšie dva, možno štyri roky, teda dve kvalifikačné obdobia. Dosiahol veľmi dobré výsledky, tak je logické, že mal ambíciu pokračovať. My sme to vyhodnotili tak, že ten štvorročný kvalifikačný cyklus stačil a budeme sa pozerať po novom trénerovi," povedal v stredu zástupcom médií viceprezident SFZ pre štátnu reprezentáciu a medzinárodné vzťahy Karol Belaník.

Dôvod nepredĺženia spolupráce s I. Galádom definoval prezident národného zväzu Ján Kováčik slovami: "Hlavný dôvod nepredĺženia spolupráce je ten, že pánovi Galádovi sa k 31. októbru skončila zmluva. Za štyri roky odviedol kus dobrej práce. Je jediným trénerom za posledných dvanásť rokov, ktorý štyri roky viedol reprezentáciu do 21 rokov a výkonný výbor sa rozhodol, že zmluvu nebudeme ďalej predlžovať a budeme hľadať nového trénera na ďalšie obdobie."

Ako je známe, zverenci Ivana Galáda boli blízko k postupu na kontinentálny šampionát. V októbrovej odvete v Reggiu Emilia prehrali s domácimi talianskymi rovesníkmi 1:3, keď ich výrazne poškodil hlavný rozhodca a na ME sa kvalifikovali mladíci "azúrovej squadry". Ivan Galád viedol slovenskú "dvadsaťjednotku" od januára 2011 a pokračovať nebude na základe hlasovania členov VV SFZ. "Ivan v utorok predniesol oficiálnu správu za dvojročný kvalifikačný cyklus. Výkonný výbor sa tým zaoberal a na základe hlasovania sme sa dohodli, že nebudeme predlžovať spoluprácu s Ivanom Galádom. Ja som mu to oznámil po zasadnutí výkonného výboru a Ivan to prijal ako informáciu. Pýtal sa na dôvody a tie dôvody, ktoré pán prezident spomínal - koniec zmluvy a rozhodnutie výkonného výboru hľadať iného kandidáta, boli rozhodujúce. Výkonný výbor viac-menej ani nemal otázky, lebo to hodnotenie bolo vyčerpávajúce zo strany Ivana Galáda. Výkonný výbor rozhodol desiatimi hlasmi z dvanástich, že toto riešenie je správne," doplnil Belaník, ktorý s prezidentom Kováčikom majú mandát takmer dva mesiace na predloženie návrhov na nových kandidátov na pozíciu reprezentačného trénera SR "21". Konečný termín predloženia návrhov je do 31. decembra 2014.

"Zadefinovali sme si, aké by mali spĺňať kritériá a v podstate máme priestor dvoch mesiacov," uzavrel Karol Belaník.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok