Slovensko - Kanada 0:8 v prípravnom zápase žien

TASR, TA3
30.12.2011 23:41

V rámci prípravy na aprílové MS v USA prehrali slovenské hokejistky s juniorkami Kanady v prvom z dvoch priateľských stretnutí v Bratislave 0:8.

Slovensko - Kanada 0:8 v prípravnom zápase žien

Slovensko - Kanada 0:8 (0:5, 0:1, 0:2)
Góly: 2., 17. Haverstocková, 10. Ménardová, 18. Rattrayová, 20., 33. Whiteová, 45. McIntoshová, 59. Poudrierová. Rozhodovali: Celarová - Kúdeľová, Šilhavíková, vylúčené: 1:1, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0.

Zostavy:
Slovensko: Kvaková - Kežmarská, Brémová, Raková, Karafiátová, Olosová, Vargová - Čupková, Džurňáková, Herichová - Veličková, Pravlíková, Kapustová - Moravčíková, Sroková, Gápová - Vaľková, Ihnaťová, Lučová
Kanada "22": Lacasseová - Watchornová, Channellová, Cudmoreová, Pouidrierová, Edneyová, Havestocková - McIntoshová, Davisová, B. Bramová -  Karpenková, Whiteová, Campbellová - Lee Rattrayová, Deluceová, Saulnierová -  Kostaová, Ménardová, S. Bramová

Miroslav Karafiát, tréner družstva SR žien: "Škoda, že v úvodnej dvadsaťminútovke hrali naše dievčatá trošku ustráchane a nedodržiavali herné systémové prvky. Usilovali sa prispôsobiť hre Kanaďaniek, pre ktoré to bola pri ich vynikajúcej korčuliarskej zdatnosti priam voda na mlyn. Prečíslovali nás, vytvárali si poľahky šance a napriek dobrému výkonu Kvakovej viedli 5:0 po prvej tretine. V ďalšom priebehu pekného stretnutia si dali dievčatá povedať, hrali oveľa disciplinovanejšie a vytvorili aj zopár príležitostí, z ktorých ten gólik padnúť mohol. Za tých štyridsať minút som ich aj pochválil a verím, že si pre sobotňajšiu odvetu vzali ponaučenie. Predovšetkým, že sa dá za predpokladu tímovej hernej disciplíny hrať s týmito súperkami, že nie sú to žiadne 'mimozemšťanky', ale dievčatá z kostí a mäsa ako tie naše. Vzrastom pritom Kanaďanky naše hokejistky neprevyšovali, niektoré boli dokonca aj drobnejšie, no bola to radosť pozerať ako famózne korčuľujú, či preberajú puk a kombinujú v plnej rýchlosti. Jednoducho ženská hokejová nádhera. Treba to vidieť na vlastné oči."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok