Poprad doma prehral s B. Bystricou, Krotákov 1000. zápas v extralige

TA3
30.12.2011 23:42

Súboj Popradu s Banskou Bystricou mal zvláštnu príchuť pre Arneho Krotáka, ktorý ako prvý hráč v histórii slovenskej Extraligy nastúpil na tisíci zápas v najvyššej súťaži.

Poprad doma prehral s B. Bystricou, Krotákov 1000. zápas v extralige

HK AutoFinance Poprad - HC'05 Banská Bystrica 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
Góly: 10. R. Rapáč (R. Suchý, Vandas), 38. R. Suchý (Miroslav Hlinka, S. Takáč) - 20. M. Grman (Jokila, Hvila), 35. Hvila (T. Hričina, Cunik), 46. Jokila (Hvila, T. Hričina), 48. Bambúch
Vylúčení: 4:10, navyše: Kútny (Banská Bystrica) trest v hre za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: P. Grečko - Gajan, V. Snášel, 2765 divákov

Zostavy:
Poprad: Melicherčík - R. Suchý, D. Brejčák, Kovačevič, Š. Fabian, Jáchym, D. Kramár - Vandas, Koskinen, Kuľha - Škovira, Kmiť, Vaic - P. Svitana, A. Kroták, R. Rapáč - Paločko, Miroslav Hlinka, S. Takáč
Banská Bystrica: Chorošun - Cunik, Kubka, Beňa, M. Grman, Bambúch, Brňák - Hvila, Jokila, T. Hričina - M. Kokavec, Heizer, Kristoffersson - Marcinek, Češík, Kútny - Lamper

Zápasu predchádzala milá slávnosť, kapitán Popradu Arne Kroták si po úvodnom buly pripísal svoj 1000. duel v extralige.
Prvú šancu však mal na hokejke hosťujúci Kristoffersson, Melicherčík jeho strelu kryl. S pribúdajúcim časom mali puk čoraz častejšie domáci hokejisti. V 6. min sa preštrikoval pomedzi bystrických obrancov Vaic, no tiesnený nedokázal zakončiť. Onedlho dobiedzal pred Chorošunom R. Rapáč. Ruský gólman ešte zasiahol, no v 10. min bol na teč popradského útočníka po Suchého strele už prikrátky - 1:0. Poprad bol aj naďalej aktívnejší a zveľadiť svoj náskok mohol ešte Kmiťom, či Vaicom, banskobystrický gólman však nedopustil ďalší gól vo svojej sieti. Na opačnej strane mal vyrovnanie na hokejke Heizer a 52 sekúnd pred prvou sirénou napokon tvrdou strelou vyrovnal kapitán hostí Michal Grman. V prvej tretine ešte mohli diváci registrovať jeden zaujímavý moment, keď Bambúch pri tvrdom "hite" poslal Koskinena aj seba na domácu striedačku.

Vďaka Kútnemu, ktorý fauloval a od arbitra Grečka vyfasoval ešte aj trest v hre hrali hostia na začiatku prostrednej časti sedem minút v početnej výhode. Presilovku však pokazili, nedokázali si vypracovať väčšie šance a na svetelnej tabuli naďalej svietilo vyrovnané skóre. Do vedenia sa mohli potom dostať "barani", Hvila však pred bránkou neuspel v stopercentnej príležitosti. Vynahradil si to v 35. min, keď dostal výborný pas od Hričinu a hostia viedli 2:1. O tri minúty bolo znovu vyrovnané, vyrazený puk do bránky doklepol Popradčan Suchý. Tridsať sekúnd pred druhou prestávkou mohol "modro-bielych" poslať do vedenia Vandas, položil si Chorošuna, ale bekhendom netrafil poloprázdnu bránku.

V tretej časti boli aktívnejší domáci hokejisti a Chorošun musel riešiť niekoľko spletitých situácii. Udreli však hostia, Jokila namieril presne a Banská Bystrica znovu viedla. Pravidlo nedáš-dostaneš platilo v krátkom slede i po druhý raz. Najskôr Rapáč v čistej šanci nedal, na druhej strane z druhej vlny prišiel podporiť ofenzívu bek Bambúch, obral o puk jedného z domácich hráčov a Melicherčíkovi nedal šancu - 2:4. Popradčania už päť minút pred koncom tretej tretiny hrali power play, zopakovali si to i v poslednej minúte, no nedokázali prekonať pozornú defenzívu Bystričanov.

Hlasy:
Róbert Spišák (asistent trénera Popradu): "Do stretnutia sme vstúpili aktívne, vypracovali sme si rad príležitostí a podarilo sa nám aj ujať vedenia. Paradoxne, sedemminútová presilovka nás pribrzdila a od tohto momentu súper prevzal iniciatívu. Nedarilo sa nám kombinovať, v závere sme síce zvýšili aktivitu a utvárali si príležitosti, náš tlak bol len platonický. Chcel by som vyzdvihnúť výkon brankára Chorošuna."

Milan Staš (tréner B. Bystrice): "V mužstve Popradu sme mali veľmi zdatného súpera, no hrali sme i proti ďalším činovníkom, ktorí kazia slovenský hokej. Vôbec sa mi to nepáči, ale dvadsaťštyri hodín po zápase sa k tomu obšírnejšie vyjadriť nemôžem. Hráčom ďakujem za predvedený výkon i bojovnosť."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok