Košice si doma poradili s Martinom, vyhrali 5:2

SITA, TA3
30.12.2011 23:45

Stretnutie v košickej Steel aréne medzi domácim HC a Mountfieldom Martin malo jednoznačného favorita. Veď Košičania zdolali zraneniami oslabeného súpera vo všetkých troch súbojoch tohto ročníka a na svojom ľade mu nedovolili vyhrať už 13 rokov.

Košice si doma poradili s Martinom, vyhrali 5:2

HC Košice - MHC Mountfield Martin 5:2 (1:1, 1:0, 3:1)
Góly: 15. T. Petruška (Marcel Baláž), 27. Dravecký (S. Gron, P. Bartoš), 50. Michel Miklík (S. Gron, Spilar), 60. Zálešák (Tabaček), 60 Michel Miklík (Spilar) - 9. Macejka (M. Sobota), 53. J. Markovič (Galamboš, Michal Važan)
Vylúčení: 3:4 , navyše: tréner Spišiak (Martin) do konca zápasu za nešport. správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš - Rovenský, Orolin, 5491 divákov

Zostavy:
Košice: Hylák - J. Tabaček, Homer, Kolba, Šeda, M. Novák, Martin Chovan - Dravecký, Zálešák, P. Bartoš - Michel Miklík, S. Gron, Mlynarovič - Spilar, Marcel Haščák, D. Pašek - Gmitter, Marcel Baláž, T. Petruška
Martin: M. Šimko - Drgoň, Brcko, Zukal, J. Perniš, Danko, Tupý - J. Markovič, Galamboš, Michal Važan - Kriška, V. Škoda, Šišovský - Macejka, Miroslav Ižvolt, M. Sobota - J. Cíger, Vartovník, Škumát

Prvú príležitosť v zápase mal domáci Bartoš, ale Šimko jeho strelu vyrazil. Košický brankár Hylák bol po prvý raz v akcii v 4. min, keď ho vyskúšal Vartovník. Martin sa mohol dostať do vedenia, Šišovský sa však zblízka nepresadil. V 6. min Dravecký ani na dvakrát neprekonal Šimka a po ňom neuspeli ani Chovan s Miklíkom. Martinčania sa dočkali v 9. min, Macejka trafil spomedzi kruhov ľavý horný kút domácej bránky. V 15. min bolo vyrovnané. Hosťujúca obrana bola rozhodená a Petruška z uhla namieril pod hornú žrď - 1:1.

V 24. min vystihol Šimko úmysel nepokrytého Zálešáka. V oslabení potom Hyláka ohrozil Škoda. V 27. min sa "oceliari" ujali vedenia - po prihrávke Grona v presilovke bekhendom zakončil Dravecký. V ideálnej pozícii mieril v 28. min Škoda tesne vedľa bránky. Domáci Gron mal v 33. min pred sebou odkrytú bránku, ale namieril len do žrde. V závere druhej tretiny zlikvidoval Miklíkov pokus Šimko.

V 43. min ušiel v oslabení Važan, ale pri svojom nájazde stroskotal na Hylákovi. Stopercentnú možnosť potom na opačnej strane nepremenil Zálešák. V polovici tretej tretiny prekonal pohotovou strelou Šimka Miklík. Martin vrátil do zápasu Markovič, ktorý chladnokrvne zakončil svoj nájazd. Martinský tréner Spišiak zápas z lavičky nedokoučoval. V 55. min ho vykázal z hľadiska rozhodca Kubuš. Dvadsaťjeden sekúnd pred koncom upravil už gólom do prázdnej bránky Zálešák na 4:2 a sedem sekúnd pred koncom duelu pečatil na konečných 5:2 Michel Miklík. Martin ani v 34. kole neukončil čiernu sériu na košickom ľade, na ktorom nevyhral už takmer štrnásť rokov.

Hlasy:
Miroslav Ihnačák (tréner Košíc): "Martin mal dobrú defenzívnu taktiku. My sme sa ťažko dostávali do tempa. Po prvej tretine som tak zredukoval zostavu na tri päťky. Chlapci sa do toho dostali a zápas sa nám podarilo vyhrať, vyšlo nám to."

Ladislav Spišiak (tréner Martina): "Gratulujem Košiciam k víťazstvu. Chlapci podali vynikajúci výkon. Keď sa zápas lámal, vždy prišiel podraz, ale ďalej sa k tomu nebudem vyjadrovať. Všetkým fanúšikom želám veselého Silvestra a šťastný Nový rok. Musím povedať, že ako tréner som bol vylúčený po prvý raz v kariére. Som si na tisíc percent istý, že nám neuznali regulárny gól a pri mojej reakcii to všetko zo mňa už len vykypelo."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok