Firmou roka sa stala nábytkárska firma z Lučenca

SITA
4.11.2014 21:48

Firmou roka 2014 sa stala lučenecká firma Ekoltech SK. Na prvú priečku medzi hodnotenými firmami sa dostala aj napriek tomu, že nábytkársky priemysel cez pokles realitného trhu výrazne postihla kríza.

Firmou roka sa stala nábytkárska firma z Lučenca
ekoltech.sk

Silnou stránkou podniku je ťah po inováciách a stále efektívnejších technológiách, čo oceňuje rozhodujúci odberateľ firmy - globálna sieť IKEA. Sedemnáste výročné ceny za mimoriadne podnikateľské výsledky udelil v utorok večer v Bratislave ekonomický týždenník Trend.

Na druhej priečke sa umiestnil tradičný držiteľ vysokých priečok rebríčka Trend Firma roka, a to výrobca bezpečnostného softvéru Eset. Nováčikom medzi premiantmi je BASF Polyuretány Slovensko. Stopercentná dcéra najväčšej chemickej firmy sveta je technologickým centrom pre prípravu polyuretánových systémov. V Malackách funguje šiesty rok.

V hodnotení najúspešnejšej Banky roka aj tentoraz titul obhájila Slovenská sporiteľňa a ešte viac zvýraznila svoj náskok pred ostatnými hráčmi. Najpôsobivejší bol jej rast v úveroch. Aj keď sa medzi bankami našli menší hráči, ktorým sa podarilo zvýšiť podiel na trhu úverov významnejšie, medzi hodnotenými bola sporiteľňa bankou s najvyšším rastom. Následne zhodný počet bodov mali VÚB banka a Prvá stavebná sporiteľňa.

Pozíciu najúspešnejšieho poisťovateľa obhájila ČSOB poisťovňa. Trhový podiel jej síce výrazne nenarástol, no na stagnujúcom trhu jej pomohla dôsledná kontrola nákladov a dobrá rentabilita. Vlaňajšia trojka Poisťovňa Slovenskej sporiteľne o jedno miesto postúpila a patrí jej dvojka. Na treťom mieste za vlaňajšok zastala staršia sestra Poisťovne Slovenskej sporiteľne, Kooperativa.

Najúspešnejšiu firmu, banku a poisťovňu určil hodnotiaci model porovnávajúci ich dosiahnuté hospodárske výsledky. Inak je to pri Manažérovi roka, ktorého vybrali hlasovaním čitatelia Trendu a osobnosti ekonomiky Slovenska z Trend barometra. Manažérom roka 2014 sa stal Marián Šefčovič, obchodný riaditeľ spoločnosti Kofola pre Českú a Slovenskú republiku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok