Zeman sa nechce za vulgarizmy vo vysielaní ospravedlňovať

TASR
4.11.2014 14:27

Za vulgárnosti, ktoré použil v rozhlasových Hovoroch z Lánov, sa český prezident Miloš Zeman nebude ospravedlňovať. Na dnešnej tlačovej konferencii to povedal Zemanov hovorca Jiří Ovčáček, ktorý podľa spravodajského servera iDNES.cz tiež hovoril o "umelých kritických slovách" na Zemanovu adresu.

Zeman sa nechce za vulgarizmy vo vysielaní ospravedlňovať
ČTK

"V minulosti to bolo blahosklonne prehliadané," podotkol hovorca s tým, že vulgárne sa vyjadroval aj líder TOP 09 Karel Schwarzenberg.

"Dôležité je, že pán prezident tým otvoril kľúčovú tému, či je vôbec prípustné používať takéto výrazy v politike," dodal Ovčáček.

Niektoré "umelé kritické výroky" na adresu prezidenta vychádzajú podľa neho z toho, že rástla jeho popularita u verejnosti.

Moderátor Rádiožurnálu Českého rozhlasu sa počas nedeľnej relácie Hovory z Lánov logicky prezidenta spýtal, prečo volí vulgárne slová. "Ja som inšpirovaný pánom Schwarzenbergom, ktorý v každej druhej vete hovorí h...o," poukázal Zeman na vyjadrovanie svojho súpera v prezidentských voľbách.

Ovčáček pri obhajobe vulgarizmov tiež zopakoval, že prezident sa chcel "priblížiť svetu svojich odporcov", ktorí podobné výrazy z úst iných politikov blahosklonne prehliadali.

Pozrite si celú reláciu Hovory z Lán

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok