Cimrmanovci prídu do Štúdia L+S aj s najnovšou knihou

SITA
3.11.2014 12:53

Legendárne Divadlo Járy Cimrmana na čele so Zdeňkom Svěrákom otvorí v utorok 4. novembra Festival českého divadla, ktorý sa pravidelne na jeseň koná v bratislavskom Štúdiu L+S. Okrem predstavenia Afrika, aneb Češi mezi lidožravci, ktoré je na programe 4. aj 5. novembra, pripravili Cimrmanovci pre fanúšikov aj autogramiádu.

Cimrmanovci prídu do Štúdia L+S aj s najnovšou knihou
TASR

Svoju najnovšiu knihu "Divadlo Járy Cimrmana - Divadlo, které se proslavilo" predstavia v stredu 5. novembra o 16:30 v Štúdiu L+S všetci prítomní herci, informovala agentúru SITA PR manažérka Forza Zuzana Čižmáriková. Kniha je obsiahlym sprievodcom históriou divadla. "Autori Zdeněk Svěrák, Ladislav Smoljak a Jaroslav Weigel sprevádzajú čitateľa minulosťou divadla, ktoré sa preslávilo navzdory všetkým peripetiám a nepriazni režimu, času i osudu," priblížila titul Čižmáriková. Špeciálnym bonusom knihy Divadlo Járy Cimrmana je priložené DVD so záznamom slávnostného predstavenia k 40. výročiu vzniku Divadla Járy Cimrmana Ze hry do hry, ktorá ponúka súbor najslávnejších scén z divadelných hier o Járovi Cimrmanovi.

Na 21. ročník Festivalu českého divadla prídu do Štúdia L+S hostia z českých divadelných súborov od 4. do 14. novembra. Vystúpenia siedmich divadelných scén bude sprevádzať výstava českého výtvarníka Petra Písaříka. Klasický titul Divadla Járy Cimrmana - Afrika, aneb Češi mezi lidožravci divákov zavedie na čierny kontinent takmer nedotknutý civilizáciou. Českí cestovatelia sa stretnú s podivným kmeňom ľudožrútov a takmer skončia na ich jedálničku. Nezávislá česká divadelná scéna Buranteatr z Brna vychádza najmä z diel svetových a českých moderných dramatikov. Na festival pricestuje s hrou 39 stupňů od Patricka Barlowa. Hra vznikla úpravou rovnomenného thrillera Alfreda Hitchocka z roku 1935 a z dobrodružného románu sa stala divadelná paródia. Na festivale sa dá vidieť 6. novembra.

Divadelní spolek Kašpar z Prahy prinesie 8. novembra do Bratislavy úspešnú hru Zrada od anglického autora Harolda Pintera. Bolek Polívka, ktorý pravidelne hosťuje v niekoľkých tituloch Štúdia L+S, príde na festival s čerstvou autorskou novinkou svojho brnianskeho divadla. Privezie v nej aj herečku, svoju dcéru Annu. Hra DNA, ktorá je na programe 9. novembra, je o generačnom strete otca a dcéry, pričom prežívajú humorné aj vážne situácie všedného dňa. Príbeh na motívy skutočných udalostí Ameriky päťdesiatych rokov ponúkne 11. novembra pražské Divadlo v Řeznické v hre Johna Logana Červená. S pohľadom na 20. storočie s nadhľadom, humorom a iróniou príde pražské Divadlo na zábradlí s hrou Europeana. Záverečné predstavenie Festivalu českého divadla patrí 14. novembra Divadlu Viola a hre Miloša Horanského Neumím jinak než láskou.

Aktuálny 21. ročník Festivalu českého divadla sa koná pod záštitou Veľvyslanectva Českej republiky na Slovensku a s podporou Ministerstva kultúry SR a Ministerstva kultúry ČR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok